BÜYÜKŞEHİR’İN FUAR VE KONGRE MERKEZİ YATIRIMINDA SONA GELİNDİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarından biri olan Fuar ve Kongre Merkezi inşaatının birinci etabında sona gelindi.

admin
admin
18 Ekim 2016 Salı 07:32
BÜYÜKŞEHİR’İN FUAR VE KONGRE MERKEZİ YATIRIMINDA SONA GELİNDİ
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Yatırım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan fuar inşaatının 2016 yılı sonuna kadar tamamlanabilmesi için söz konusu yatırım alanında hummalı çalışma devam ediyor. Yaklaşık 16 bin metrekare alan üzerine A, B, C, D blokları olarak inşa edilen yatırımın tamamlanması sonrası Erzurum, Başkan Mehmet Sekmen’in bu projesiyle Ortadoğu’nun en büyük fuarına sahip olacak. Fuar alanında hizmete sunulacak olan A Blok 3 bin 744 metrekare, B Blok 3 bin 440 metrekare, C Blok 2 bin 800 metrekare ve D Blok ise 2 bin metrekare alandan oluşuyor.

Temel atma işlemlerinden sonra çelik konstrüksiyonun ankraj işlemleri, çelik kolonların dikim ve montajı, parapetlerin yapımı ve beton dökümü, parapetlerin üzerine teçhizatlı gaz beton yapılması, çatıların kapatılması, blok geçiş holleri yapımı, bina içi ıslak mahallerin giderlerinin döşenmesi, çevre istinat duvarlarının yapımı, kazı ve dolgu imalatları, yangın sprink hatları ve elektrik kablo tavalarının montajı gerçekleştirildi.

Yatırımla ilgili saha yüzey betonlarının atılması çalışması sürüyor. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 90’a ulaşan Fuar ve Kongre Merkezi’nin mekanik ve elektrik tesisatı çalışmalarında iş gerçekleşme oranı ise yüzde 70’e ulaştı. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.