Bu proje çok lezzetli

Tevfik İleri Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Binici ve Zehra Değirmencioğlu, Erzurum’un unutulmuş lezzetleri için lezzet durakları projesi hazırladı.

admin
admin
11 Ocak 2023 Çarşamba 09:52
Bu proje çok lezzetli

Erzurum Tevfik İleri Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Binici ve Zehra Değirmencioğlu, edebiyat öğretmenleri Halk Bilimi uzmanı Vildan Şen danışmanlığında Erzurum’un söz varlıklarıyla harmanlanmış unutulmuş lezzetlerini yeni nesille buluşturmak için lezzet durakları projesi hazırladı.

Proje, Erzurum’un mutfak kültürünü tanıtmak, sokak lezzet ustalarını bir araya getirmek, ev hanımlarını ve engelli lezzet ustalarını istihdam etmek, şehrin ekonomisine katkı sağlamak ve gençleri kapalı ortamlarından tarihi mekânlara toplamak fikriyle oluşturuldu.

“GODİ DE 5’E” GELENEĞİ

Adını Erzurum ağzından ve şehrin kültür değerinden alan “GODİ DE 5’E LEZZET SOKAĞI” logo tasarımıyla Türk Patent Kurumuna başvuru yaparak, kendi kültürüne ve ağız tadına duyarsız kalmayan gençler, yöresel mutfağın tanıtımına katkı sağlayacak proje fikirlerini Büyükşehir Belediye yetkilileriyle ve kadın ürünlerinin kooperatifleşmesine vesile olan Erzurum Kadın Kooperatif başkanıyla da paylaşıp onların takdir ve ilgisini kazandı.

YENİ FİKİRLER BEKLİYORLAR

Sosyokültürel değerin varisi olan Erzurum’un tarihi sokaklarını lezzet şöleniyle buluşturmayı hedefleyen öğrenciler, uzun soluklu olacak proje tanıtımları için açtıkları sosyal medya hesaplarında öneri ve fikirleri için destek bekliyor. Öğrencilerin yürüttüğü projeyle ilgili sosyal medya hesapları ise, şöyle:

(instagram: erzlezzetsokağı / twiter: Erzurum Sokak Lezzetleri)

Editör

Son Güncelleme: 12.01.2023 08:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2023-01-11 22:25:15

Kavurga ankarada büyük süpermarketlerde reyonlarda satılıyor.Dadaş abla Erzurumda bı konudada bir çıkışınızı bekliyoruz.

Avatar
Abdülhamit Suci 2023-01-11 16:04:25

Gençlerimizi ve çok değerli öğretmenlerini bu anı projesi için tebrik ediyoruz gurur duyduk