Bu kış çetin geçecek

Bir yanda fahiş fiyatlar diğer yanda küresel iklim değişikliğinin getirdiği sorunlar…

admin
admin
05 Ekim 2021 Salı 06:12
Bu kış çetin geçecek

Pandemiyi bahane ederek vatandaşın temel ihtiyaç maddeleri üzerine adeta zam sağanağı yağdıran fırsatçılar, yavaş yavaş geri adım atmaya başladıysalar bile önümüzdeki kışa dair yine de endişeleri ortadan kaldıramadılar. Çünkü bu kış, ülkemiz açısından da soğuk ve kurak geçecek, tüm bilimsel tahminler bu yönde…

Küresel iklim değişikliği bir yanda, öbür tarafta ise, tüm dünyayı kasıp kavuran ve milyonlarca insanın ölmesine sebep olan COVİD-19… Dünyada hiçbir ülke yok ki bu küresel salgından olumsuz anlamda nasibini almamış olsun. Amerika’sından Uganda’sına kadar yeryüzündeki iki aşkın ülke öyle ya da böyle ağır bedeller ödedi. Ve bi tabii ki Türkiye de bu süreçten ağır biçimde etkilendi.

ZAM SARHOŞLARI!

Yalnız Türkiye’ye yönelik özel bir sorun var. O da son aylarda anlamsız biçimde artan fiyat artışları… Elektriğe, doğalgaza ve akaryakıta zam geliyor denilerek, A’dan Z’ye akla gelen her ürünün fiyatı (özellikte temel gıda maddeleri) yüzde yüzü geçen zamlar gördü, görmeye de devam edecek gibi… Diğer tarafta ise, meteoroloji verilerin öngördüğü sonuçlar… Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi ülkemiz de kurak ve soğuk bir mevsim geçirecek…

DOĞU’YA ÖZEL DÜZENLEME

Neredeyse yılın 9 ayında ısınma ihtiyacı duyulan Erzurum’da, bir yanda hayat pahalılığı bir yanda artan soğuklar ne yazık ki herkes için bu kışın çok sıkıntılı geçeceğini haber veriyor. Öteden beri dillendirip durmamıza karşın iktidarlar nezdinde bir karşılık bulmayan, “Doğuya münhasır özel düzenleme” görüşünün, bir defa daha ne kadar haklı bir görüş olduğunu kanıtlayacak. Hükümet, vatandaşın kamuya olan borçlarını yapılandırdı, bazı kolaylıklar sundu. İyi hoş da zam sağanağı ve artan soğuklar karşın hangi Erzurumlu ya da Karslı bu borçlarını ödeyebilecek ki?

Kaynak: Palandöken

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.