Başkent’te Erzurum hazırlığı

Ankara’da geleneksel hale getirilen Erzurum Tanıtım Günleri’nin 8’incisi için geri sayım başladı.

admin
admin
31 Mayıs 2022 Salı 06:51
Başkent’te Erzurum hazırlığı

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karani Aksungür, “Ortak paydası Erzurum olan herkesi Türkiye’nin kalbi olan Ankara’ya davet ediyoruz” dedi.

Ankara’da geleneksel hale getirilen Erzurum Tanıtım Günleri’nin 8’incisi için geri sayım başladı. Perşembe günü Ankara’da görkemli bir törenle açılışı yapılacak olan Erzurum Tanıtım Günlerine başta Ankara olmak üzere bölgedeki yakın illerden Dadaşların akın etmesi bekleniyor.

Ankara’da 10 yıl önce başlayan ve geleneksel hale getirilen Erzurum Tanıtım Günleri, kısa zaman içerisinde diğer hemşehri dernekleri için de model olmuş ve Türkiye’nin dört bir yanında Erzurum Tanıtım Günleri organizasyonları yapılmaya başlanmıştı.

AKSUNGUR: ERZURUM ÖZEL BİR ŞEHİR

ESAV’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Veysel Karani Aksungur, Erzurum’un Anadolu için çok özel bir yer ve anlam teşkil ettiğini belirterek, “Erzurum’u telaffuz eden Türkiye’yi telaffuz etmiş olur. Erzurum, Türkiye’nin sesidir, nefesidir, gözüdür, kulağıdır. Dolayısıyla ortak paydası Erzurum olan herkes için Erzurum Tanıtım Günleri özel ve bir o kadar da kıymetli organizasyondur. Dadaşları Ankara’da buluşmaya, bir araya gelmeye ve ortak coşkuyu birlikte yaşamaya davet ediyoruz” dedi. Aksungur, Ankara’da geleneksel hale getirdikleri Erzurum Tanıtım Günleri’nin Türkiye’nin çeşitli şehirleri için de bir model teşkil etmesinden mutluluk duyduklarını ifade eden Aksungur, “Erzurum için gösterilen her çaba, her gayret bizim için özeldir. Erzurum adına bir şeyler yapabiliyor, şehrimizin tanıtımına bu yolla katkı sunabiliyorsak ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

ANKARA MİLLETBAHÇE AKM’DE

Ankara Başkent Milletbahçesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Erzurum Tanıtım Günleri’nin resmi açılışı Perşembe günü yapılacak. Erzurum protokolünün da davetli olduğu etkinlikte, Ankara’daki Erzurumlu siyasetçiler ve bürokratlar da hazır bulunacak. Görkemli bir törenle açılışı yapılacak olan Erzurum Tanıtım Günleri’nde, şehrin tarihi ve kültürel yönleri tanıtılacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.