Baki kalan kubbede hoş bir seda idi!

Yanarım da o yerle yeksan olan bayiye yanarım.

admin
admin
25 Ağustos 2023 Cuma 10:24
Baki kalan kubbede hoş bir seda idi!

Vedat REFAYELİ

Modern dünyada kentsel dönüşümün faydaları zararlarından çok elbette.

Günümüz şartları, her ilde olduğu gibi Erzurum’da da kentsel dönüşümü zorunlu kılmıştır, en azından kentteki sorunlu alanları ve ekonomik ömrünü tamamlamış binaları daha yaşanabilir sağlıklı bir hale getirmeyi hedeflemektedir.

Bu konuda bayağı bir mesafenin katıldığı, alkışa değer hizmetin sunulduğu şehrimizde elbette ki bu çalışmalardan etkilenen, zarar görenlerimiz de var ama yapacak bir şey de yok.

Bugün tamamen yerinde yellerin estiği eski Şair Nefi Ortaokulunun tam karşısındaki binaların altında yeralan Üniversite Market de yıkıldı, her aklıma geldiğinde içim adeta cız ediyor.

Zira, özellikle de Yakutiye sınırları içerisinde artık sayıları azalan gazete bayilerinden biri olmasıydı en çok da üzüldüğüm tarafı.

Sanki de bir gazete kapandı gibi geldi bana. Kaldı ki o bölgede de kar marjı düşük olmasına rağmen yıllardır gazete satışında ısrar eden, baki kalan kubbede, hoş bir sedaydı, özgün bir işyeriydi orası.

Gazete satışı yapan marketlerden alışveriş yapma gibi bir alışkanlığımdan olsa gerek, zaten sayıları da artık parmakla gösterilen o marketlerden biri olan burasını çok arayacağım.

Yılların esnafı Murat Kaya’ya ait o marketin yerle bir olmasıyla, ömrümden ömür gitti sanki de..

Anahtar Kelimeler:
Erzurumüniversite Market
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.