AŞKALE ÇİMENTO’DAN PASİNLER'E YURT

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum’un Pasinler ilçesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılacak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrenci yurdunun da kendileri tarafından yaptırılacağını açıkladı.

08 Şubat 2015 Pazar 15:32
AŞKALE ÇİMENTO’DAN PASİNLER'E YURT
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı, “Erzurum Oda ve Borsalar Ortak Toplantısı”nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ayrancı’nın talebi üzerine ilçeye bir Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptırma kararı aldıklarını açıkladı. Toplantıda, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ardından, İçişleri Bakanı Efkan Ala bir konuşma yaptı. Bakan Ala’nın konuşması esnasında, Pasinler’e yaptırılacak okul için TOBB’a teşekkür etmesi üzerine AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz da, Bakan Ala’ya okulun yanına bir de yurt ihtiyacı olduğunu iletti. Bunun üzerine Bakan Ala milletvekili Yılmaz’a, yurdu da kendisinin yaptırması gerektiğini belirterek, “Bizde iş söyleyene kalır” dedi.

LÜTFÜ YÜCELİK’TEN ALA’YA YURT JESTİ

Toplantı esnasında yaşanan bu diyalog üzerine araya giren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Bakan Ala’ya bir not göndererek, Pasinler’e öğrenci yurdunu Aşkale Çimento olarak yaptırabileceklerini iletti. Bakan Ala da Yücelik’in bu jesti karşısında, “İşte bizim özel sektörümüz böyle hızlı. Sayın Yücelik’e çok teşekkür ediyoruz” diyerek jestinden dolayı kendisini alkışladı. Salondaki katılımcılar da Bakan Ala gibi Yücelik’i alkışlayarak eğitime desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Toplantının sonunda verilen yemekte Bakan Ala, Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ayrancı yurt protokolüne imza attı. Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası heyeti programın sonunda jestinden dolayı Yücelik’e teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

AŞKALE’DEN SONRA PASİNLER’DE YURT YAPACAK

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yatırımlarının bulunduğu illerde sosyal, çevresel ve eğitime yönelik katkılarının da artarak devam edeceğini hatırlatarak, “Daha önce Aşkale ilçemizde kızlarımız okusun ve huzurlu bir ortamda barınsın diye 200 kişilik modern bir yurt yaptık. TOBB’un Pasinler ilçesinde yapacağı İmam-Hatip Lisesinin yurt ihtiyacına da kayıtsız kalamazdık. Kaldı ki, sözkonusu lisenin yapı ile alakalı açıklamanın hemen ardından İçişleri Bakanımız Efkan Ela Bey’in yurt ile alakalı talebini karşılıksız bırakmak istemedik. İnşallah hep birlikte ilçemize güzel bir eğitim kurumu kazandıracağız.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 08.02.2015 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.