AŞKALE ÇİMENTO ANADOLU 500'DE 65'NCİ

Ekonomist Dergisi’nce 2015 yılı verileri baz alınarak gerçekleştirilen “Ekonomist 500 Büyük Anadolu Şirketi” araştırması sonuçları açıklandı.

admin
admin
03 Ekim 2016 Pazartesi 20:41
AŞKALE ÇİMENTO ANADOLU 500'DE 65'NCİ
3 büyük il dışında Anadolu'nun 500 büyük dev şirketleri sıralamasında Aşkale Çimento, 2015 yılı rakamlarıyla 65'inci sırada yer aldı. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, sürekli olarak üretim ve istihdamı artırıcı gayretler içinde olduklarını belirterek, "Şirketimiz kısa ve uzun vadeli planlamalarıyla yoluna devam etmektedir. Son yıllarda hem mevcut tesislerinin kapasite oranlarını artıran hem de farklı bölgelerde yatırımlar yaparak, pazar payını genişletme noktasında projeler geliştiriyoruz. Ekonomist 500'deki sıralamaya bünyemizdeki Bilecik Çimento'nun rakamları eklenmemiştir. Bilecik Çimento ile birlikte sıralamada 42'inci basamağa kadar çıkıyoruz." dedi.
"BU BAŞARIYI KATKISI OLAN HERKESLE PAYLAŞIYORUZ"
Anadolu'nun devler liginde hedeflerinin "1 numara" olduğunu ifade eden Başkan Yücelik, "Anadolu kaplanları sıralamasında bu yıl 65'inci olduk. Elbette buralara kolay gelmedik. Azim, başarı, fedakarlık ve en önemlisi kollektif ruh bizleri buralara taşıdı. Çeyrek asra yaklaşan yolculuğumuzda değişim ve yenilenme hep değerli oldu. Rekabet ortamında bu iki unsur bizim için önemli birer kılavuzdur. Ortaklarımıza ve sorumlu olduğumuz insanlara karşı yönetim olarak gösterdiğimiz şeffaflık başarımızda önemli bir etkendir. Şirket olarak kısa vadeli kazanımlar yerine her zaman için sürdürülebilir karlılığı hedef aldık. Biz şirket olarak kuruluşumuzdan bu yana hedefimizi herşeyde bir numara olmak şeklinde koyduk. " şeklinde konuştu.
"BİRLİK VE BERABERLİK ZORLUKLARI AŞACAĞIZ"
Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Türkiye'nin sahip olduğu özkaynakları ve insan kaynağı ile her türlü zorluğun altından gelebilecek güçte olduğunu belirterek, "Son dönemde yaşadıklarımız bir kez daha gösterdi ki, Türk insanının birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi halinde karşısında hiç bir beşeri güç duramaz. Mensubu olduğumuz kadim medeniyet ve mevcut enerjimiz herşeyin üstesinden gelmemize yeterlidir. Aşkale Çimento oluşumu bu anlamda önemlidir. Yaklaşık çeyrek asırdır yoluna devam eden ve kollektif ruhun neleri başarabileceğini gösteren Aşkale oluşumu, sadece ekonomik anlamda değil bir kollektif ruh açısında da örnektir. " diye konuştu.
"ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRMEYE ÖNEM VERİYORUZ"
Anadolu Kaplanları sıralamasında sektöründe 2'inci olan Aşkale Çimento'nun marka değerini araştırma ve geliştirme çalışmaları ile daha da artıracaklarını vurgulayan Başkan Yücelik şöyle konuştu, "Yeniliğe açık ve yeni şeyler üreten bir şirket olmanın AR-GE birimlerinde geçtiği gerçeğinden yola çıkarak, bu doğrultuda hızlı adımlar atmaya başladık. Oluşturulan laboratuarlarımızda kalite kontrol ile birlikte ürün çeşitliliği de artık daha fazla önplana çıkmaya başladı. Şirketimiz Aşkale, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane, Van ve Bilecik’teki fabrikaları ile önemli bir aktör haline gelirken; Erzurum, Ağrı, Aşkale, Trabzon, Beşikdüzü, Tirebolu, Rize, Bilecik, Bursa, Amasya, İstanbul ve Tokat’taki hazır beton tesislerimiz bulunmaktadır"

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.