ASGARİ ÜCRETLİYE MÜJDELİ HABER

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda asgari ücret konusu da gündeme geldi.

03 Kasım 2013 Pazar 12:33
ASGARİ ÜCRETLİYE MÜJDELİ HABER
Edinilen bilgiye göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yeni Anayasa'da uzlaşılan maddeleri anlatırken Başbakan Erdoğan'a "Asgari ücret vergi dışı kalacak. Asgari ücreti vergiden muaf tutan maddeyi uzlaşılan maddeler arasına koyduk" dedi. Erdoğan da asgari ücretlileri sevindirecek değerlendirmeyi yaptı: "İyi yapmışsınız."
12 MİLYAR TL VERGİ KAYBI
Düzenleme hayata geçerse asgari ücretlilerden 205 liralık kesinti yapılmayacak. Ancak ekonomi yönetimi, devletin yıllık 12 milyar liralık vergi kaybı yaşayacağını belirterek bu düzenlemeye karşı çıkıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kampta, yeni Anayasa'da uzlaşılan ekonomiyle ilgili 6 maddenin 70 milyar yatırım yapılmasını gerektirdiğini ancak bütçede 40 milyar TL yatırım öngörüldüğünü belirterek, "Bu durum siyaseten ilerde sıkıntı yaratabilir. Bu sınırsızlık komünist rejimin sınırsız kaynak anlayışına götürür. Ekonomi Anayasa ile düzenlenmez" diye konuştu. Mehmet Ali Şahin ise "Bu anlamda düşünüldüğü kadar sıkıntı yaratacak bir durum yok" dedi.
Bu artış oranına göre 2014 yılı Ocak ayında belirlenecek brüt asgari ücret;
16 yaşını doldurmuş işçiler için 1.021,50 * % 2,85 = 1.050,61 TL,
16 yaşını doldurmamış işçiler için 877,5 * % 2,85 = 902,51 TL, olacaktır.

Editör

Son Güncelleme: 03.11.2013 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.