VAN’IN İLK VE TEK KADIN MUHTARI

Van’ın ilk ve tek kadın muhtarı Leyla Tanrıtanır, yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı hem mahalle sakinleri hem de ildeki tüm kamu kurumlarından takdir topluyor.

07 Kasım 2012 Çarşamba 15:21
VAN’IN İLK VE TEK KADIN MUHTARI

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, göreve geldiği günden itibaren tek amacının hizmet olduğunu belirterek, “2009 yılında göreve başladığım andan itibaren mahalleme ve ilime faydalı olabilmek için durmadan çalıştım. Yaptığım ‘Kardeş Aile Projesi’ ile zengin ve fakir aileleri bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlandım. Mahallenin 40 yıllık su sorunu çözülerek, vatandaşların sağlıklı ve düzenli su ihtiyacını karşılandı. Bunun yanında mahallemizin birçok sokak ve caddesine ait yollar asfaltlanarak, üç sokağımızın yolları da parke ile döşendi. Mahallemizin 7 ayrı noktasında bulunan çöp merkezleri kaldırılarak poşetleme sistemi getirildi. Daha önce çoğu yanmayan sokak lambaları yenilendi. Yine eğitim alanında da okuma yazma kursları açarak, yaklaşık 350 bayanımızın okuryazar olmaları sağlandı. Ayrıca yüzlerce dar gelirli ailelerin çocuklarına giyim ve kırtasiye yardımında bulunuldu. Seçim öncesinde verdiğim tüm sözleri yerine getirdim” dedi.

“Deprem döneminde mahallenin hem muhtarı hem de bekçisi oldum”
Van’da yaşanan iki yıkıcı deprem sonrasında yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini dile getiren Tanrıtanır, “Deprem sürecinde mahalle sakinlerinin sıkıntılarına yardımcı olabilmek amacıyla gece gündüz yoğun bir çalışma içerisine girdik. İl dışına çıkmayan vatandaşlara çadır bulabilmek için çoğu zaman gece geç saatlere kadar durmadan çalıştık. Depremden sonra hırsızların boş kalan evlere girmelerini önlemek için mahallenin hem muhtarı hem de bekçisi oldum. Bu zorlu süreçte ailelerin barınma, giyim ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir şekilde çalıştım. Muhtarlığımızca depremden önce düzenlenen geziler, deprem sonrasında da devam edilerek, ailelerimizin moral ve motivasyonuna olumlu katkılar sağlandı. Tüm bu çalışmalarımda verdikleri desteklerden dolayı Van Valiliği, Van Belediyesi ve TEDAŞ yetkililerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Çalışmaların 2013 yılında da devam edeceğini belirten Tanrıtanır, “Merkez mahalle olmamız itibariyle çevrenin tüm yükü üzerimizde. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarımıza 2013 yılında da devam edeceğiz. Daha önce asfaltlanmayan sokaklarımızın tamamını asfaltlayacağız” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 07.11.2012 21:37
Anahtar Kelimeler:
Leyla Tanrıtanır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.