Lokantacı fenomen haddini aştı; tutuklandı

Erzurum'da hizmet veren döner işletmesinin sahibi Mustafa Atmaca, sosyal medyada Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

admin
admin
12 Kasım 2023 Pazar 14:04
Lokantacı fenomen haddini aştı; tutuklandı

Sosyal medya hesabı TikTok'ta 641 bin takipçisi olan Üçler Döner’in sahibi “Erzurumlu Hacı Dönerci” lakaplı Hacı Mustafa Atmaca, açtığı canlı yayında tepki çeken ifadeler kullandı.

ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA AĞIR HAKARET

Osmanlı devletinin toprak kaybetmediğini savunan Atmaca, Atatürk ve silah arkadaşlarını işaret ederek ağır hakaretlerde bulundu.

Mustafa Atmaca, ‘Hacı’nın yağ akımı’ adı altında ‘Tiktok' sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartıştı.

Mustafa Atmaca, tartışma sırasında “Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan’a da savaşmaya gideriz. Burası da Yemen de Kudüs de bizim toprağımız. Siz İsrail’e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti.” ifadesini kullandı. Atmaca'ya sözleri nedeniyle takipçileri büyük tepki gösterdi.

TUTUKLANDI

Sosyal medyada ‘hacının yağ akımı’ olarak tanınan ve yüz binlerce takipçisi olan Erzurumlu döner işletmesi sahibi Mustafa Atmaca, Atatürk’e hakaret gerekçesi ile gözaltına alınmıştı.

Emniyet'teki gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Atmaca, '5816 (Atatürk aleyhine işlenen suçlar) sayılı kanuna muhalefet' suçundan tutuklandı. 

Atmaca, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

tmaca'nın sahibi olduğu işletmenin sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama paylaşıldı.

Erzurum'da hizmet veren döner işletmesinin sahibi ve sosyal medya fenomeni Mustafa Atmaca, sosyal medyada Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. İlk açıklama ise işletmenin sosyal medya hesabından yapıldı.

AÇIKLAMASININ KESİLDİĞİNİ İLERİ SÜRDÜ

Emniyetteki gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Atmaca'nın sahibi olduğu döner işletmesinin Instagram sayfasında paylaşılan açıklamada şu iddialara yer verildi:

– “10 Kasım tarihinde esaslı içeriği kesilerek sosyal medyada servis edilen videoda Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Servis edilen videoyu kaydeden şahıs videonun öncesi ve sonrası da yayınlasaydı eğer, ilgili cümlemin Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyet’in şerefli mimarlarına yönelik olmadığı anlaşılırdı.

“LAİKLİĞİ GETİRENLER TOPRAK KAYBETMEDİ”

– Kaldı ki ülkemize laikliği getirenler tarihin hiçbir aşamasında toprak kaybetmemiştir ki toprak kaybedenler laikliği getirmiş olsun. Aksine laikliği getirenler son nefeslerinde Hatay’ımızı da Anavatana katmışlardır. Şahsıma ve işletmemize yönelik yürütülen bu haksız ve gerçek dışı provokasyonlara itibar edilmemesini beni tanıyan bütün dostlarıma ve kamuoyuna saygı ile arz ederim.”

EMNİYET’TEN YAZILI AÇIKLAMA

Öte yandan Erzurum il Emniyet Müdürlüğü tarafından da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atmaca’nın gözaltına alındığı bildirilerek şöyle denildi:

– “Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğümüzce M.A isimli şahsın sosyal medya platformu üzerinden yapmış olduğu söylemlerle ilgili olarak 11 Kasım 2023 günü Cumhuriyet Savcısından alınan talimat doğrultusunda M.A isimli şahıs 5816 (Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar) sayılı Kanuna Muhalefet suçundan gözaltına alınmış olup adli tahkikat devam etmektedir.”

ORTAKLARI AYRILMA KARARI ALDI

Atmaca’nın ifadelerinin ardından ortakları da ticari ilişkilerini sonlandırma kararı aldı.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

CHP Erzurum İl Başkanlığı, Mustafa Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu, kamu davası açılmasını talep etti. Dilekçede yazan gerekçede şöyle denildi:

* Şüphelinin hesabının takipçi sayısının altı yüz bin kişi olduğu düşünüldüğünde, toplum içerisinde Atatürk'ün hatırasını alenen zedeleyen, takipçi sayısıyla birlikte ulaşılabilirlik açısından değerlendirildiğinde bu durumun toplumun maşeri vicdanında uyardığı derin üzüntü, cezanın alt sınırdan uzaklaşarak cezanın üst sınırdan verilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.

* Belirtmek gerekir ki, şüphelinin ‘laik köpek' şeklindeki tahkir ve hakaretamiz ifadesiyle aynı zamanda toplumun bir kesimini alenen tahkir etmekte ve toplumu kin ve düşmanlığa sevk etmektedir. Toplumun bir kesimi ifadesi ile bir grup olarak tanımlanabilecek bir kesim hedef gösterilmekte olup, korunan hukuki değer olan toplum ve kamu barışına karşı suçlardandır.”

“TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK”

Suç duyurusunun ardından adliye önünde konuşan CHP Erzurum İl Başkanı Serhatcan Eş, şunları söyledi:

* “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım günü, Erzurum'da döner salonu işleten Hacı Mustafa Atmaca isimli şahıs sosyal medya hesabından Atatürk'ümüze ve onun yokunda gidenlere ağır ithamlarda bulunmuştur.

* Bu şahıs ve bunun zihniyetinde olanlar, bugün bu ülkede güven ve huzur içinde yaşamamızın yegane sebebinin Atatürk ve silah arkadaşları olduğu gerçeğini gizleyemez. Kadim şehir Erzurum'un bu tip bir olayla gündeme gelmesi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum, her zaman Atatürk ve emanetlerine sahip çıkmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak konunun takipçisi olacak, bugün suç duyurusunda bulunduk. Türkiye laiktir laik kalacak.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.