Kahreden kaza; Özge öğretmen yasa boğdu

Ana sınıfı öğretmeni görev yerine giderken kaza geçirerek hayatını kaybetti.

admin
admin
05 Eylül 2022 Pazartesi 07:00
Kahreden kaza; Özge öğretmen yasa boğdu

Erzurum'un Hınıs ilçesinde şarampole devrilen otomobildeki öğretmen öldü, 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Isparta’da yaşayan 26 yaşındaki Özge Kılıç Erzurum’un Hınıs ilçesine bağlı Kongor Mahallesine ana sınıfı öğretmeni olarak atandı. Özge Kılıç, babası ve ablasıyla birlikte ilçeye giderken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’na hafta içi yaptığı kurayla Hınıs’a atanan anaokulu öğretmeni Özge Kılıç, babası Hüseyin Kılıç (56) ve kendisi gibi öğretmen olan ablası Gamze Yavuz (32) ile birlikte ilk görev yerine gitmek için yola çıktı.

Baba Kılıç’ın kullandığı araç, Hınıs’a bağlı Aşağı İncesu Mahallesi bölgesinde kontrolden çıktı ve takla atarak şarampole düştü. Baba Hüseyin Kılıç’ın kolunun kırıldığı, abla Gamze Akyol’un yaralandığı kazada öğretmen Özge Kılıç yaşamını yitirdi.

Erzurum’a getirilen Özge Kılıç’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Isparta’ya gönderilirken, baba ile diğer kız da Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Öte yandan Özge Kılıç’ın, Trabzon’da özel üniversitenin çocuk gelişimi bölümünden mezun olduğu ve öğretmen olabilmek için formasyon eğitimi aldığı öğrenildi.

ISPARTA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Erzurum’da trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Özge Kılıç için Isparta Bilali Habeşi Camii’nde kılınan cenaze namazına Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kılıç ailesi, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde ailesi güçlükle ayakta durabildi. Namaz sonrası Özge Kılıç’ın cenazesi Halife Sultan Mezarlığına defnedildi.

BAKAN ÖZER'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ataması yeni yapılan ve Erzurum'da görev yapacağı okuluna giderken trafik kazasında yaşamını yitiren öğretmen Özge Kılıç'a Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diledi.

Bakan Özer, Erzurum'un Hınıs ilçesindeki trafik kazasında yaşamını yitiren öğretmen Kılıç (26) için yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Ataması yeni yapılan eğitim neferimiz Özge Kılıç öğretmenimiz, Erzurum'da görev yapacağı okuluna giderken elim bir trafik kazasında vefat etti. Değerli öğretmenimiz Özge Kılıç'a Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum."

ÖZGE ÖĞRETMENİN İSMİ, ATANDIĞI OKULDA YAŞAYACAK

Öte yandan Bakan Özer, trafik kazasında hayatını kaybeden Özge Kılıç'ın ismini atandığı okula verdiklerini açıkladı. Özer, konuya ilişkin mesajında şu ifadelere yer verdi: "Evlatlarımız ve ülkemizin yarınları için bir ömür adamak üzere çıktığı yolda elim bir kaza sonucu yitirdiğimiz Özge Kılıç öğretmenimizin ismini, atandığı okula vererek vefa ile yaşatacağız. Değerli öğretmenizin mekânı cennet olsun..."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.