Erzurum'da tarihi çay ocağı kundaklandı

Erzurum'da kundaklandığı iddia edilen çay ocağındaki yangın söndürüldü.

admin
admin
10 Mayıs 2021 Pazartesi 17:00
Erzurum'da tarihi çay ocağı kundaklandı

Erzurum'da içinde antika eşyaların sergilendiği çay ocağında çıkan yangın hasara yol açtı.

Rabia Ana Mahallesi'nin Çifte Minareli Medrese Caddesi'ndeki Salih Aykut ve Ömer Lazut'a ait çay ocağında çıkan yangını fark eden çevredekiler, itfaiyeyi aradı.

Bölgeye gelen ekipler, yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Yangında hasar gören iş yerinin hırsızlık yapıldıktan sonra kundaklandığı iddia edildi.

Öte yandan yangına müdahale ederken iş yerinin bitişiğindeki tarihi alanda derin bir çukur fark eden itfaiye ekipleri, polise ekiplerine bölgede kaçak kazı yapıldığı bilgisini verdi.

İşletme sahibi Aykut, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yüzünden iş yerlerinin kapalı olduğunu belirtti.

Sabah polisin aramasıyla iş yerinde yangın çıktığını öğrendiğini ifade eden Aykut, şöyle konuştu:

"Hırsızlar bakır semaver, televizyon ve duvar süslerinin yanı sıra taş plak ve pikap gibi değerli eşyaları çalmış. Hırsızlık sonrası kundaklanmış. Pandemiden dolayı kapalı olduğumuz için hırsızlara gün doğdu. 4 ay önce yine iş yerimizde hırsızlık olmuştu. Kundaklama olduğu çok belli, yangına kısa sürede müdahale edilmiş çünkü burası hep ahşap ve yastıklar saman ve ottan. Biraz beklense burası komple yanardı."

Editör

Son Güncelleme: 11.05.2021 10:02
Anahtar Kelimeler:
ErzurumHırsızlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.