Emniyetteki ifadesinde amacını açıkladı

Erzurum'da, üzerinde bomba düzeneği bulunduğu izlenimi veren yelek giyip, elindeki silahla bir akaryakıt istasyonuna gelen kişi, polislerce etkisiz hale getirildi

admin
admin
01 Aralık 2017 Cuma 23:27
Emniyetteki ifadesinde amacını açıkladı

Erzurum'da kendisine "canlı bomba" süsü verip bir akaryakıt istasyonuna giden kişi, polislerce etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.

Kentte, üzerinde bomba düzeneği bulunduğu izlenimi veren yelek giyen ve elinde tabanca olan G.B. (34), Palandöken ilçesi Kayakyolu Mahallesi İbrahim Polat Caddesi girişindeki bir akaryakıt istasyonuna ait otoparka geldi.

Çevredeki vatandaşların ihbarıyla kısa sürede olay yerine gelen ekipler, elindeki silahını almayı başardıkları G.B'yi etkisiz hale getirdi ve bölgeye bomba uzmanı ekip çağırdı.

Uzman ekip beklenirken vatandaşlar bölgeden uzaklaştırılıp çevredeki cadde ve sokaklar araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Akaryakıt istasyonuna gelen uzman ekiplerce yapılan incelemede, G.B'nin üzerindeki bomba süsü verilen yelekte, kablolar ve kartondan yapılıp bombaya benzetilen düzenek olduğu ancak herhangi bir patlayıcı bulunmadığı anlaşıldı.

Gözaltına alınan G.B, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

SOSYAL MEDYADA "FENOMEN" OLMAK İÇİN SATIN ALMIŞ

Zanlı G.B'nin, emniyette alınan ilk ifadesinde, üzerindeki bombalı süsü verilen yeleği kısa süre önce internetten satın aldığını söylediği öğrenildi.

G.B'nin ifadesinde, "Yakın zamanda bu yeleği internetten satın aldım. Amacım sosyal medyada 'fenomen' olmaktı." dediği belirtildi.

Akıl sağlığının yerinde olup olmadığı araştırılan G.B'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılacağı kaydedildi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumEMNİYET
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.