Cansız bedeni inşaatın önünde bulundu!

Erzurum’da 20 yaşındaki Dilara Köç, yapımı devam eden 12 katlı binanın bahçesinde ölü bulundu. Soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

admin
admin
12 Ekim 2022 Çarşamba 13:38
Cansız bedeni inşaatın önünde bulundu!

Palandöken ilçesine bağlı Müftü Solakzade Mahallesi’nde inşaat halindeki 12 katlı binanın bahçesinde Dilara Köç isimli genç kız ölü bulundu. Sabaha karşı saat 04.30 sıralarında devriye gezen bekçiler tarafından fark edilen Köç’ün intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiği araştırılıyor.

İŞİNDEN AYRILDI BİR GÜN SONRA ÖLÜ BULUNDU

Kent merkezinde bir hamburgercide çalışan genç kız, iddiaya göre geçtiğimiz Cumartesi günü müdürü A.K. ile yaşadığı tartışma sonrası işinden ayrıldı. Dilara Köç, Pazar günü akşam saatlerinde Palandöken ilçesine bağlı Abdurrahmangazi Mahallesi’nde ailesiyle birlikte oturduğu evden iki kız arkadaşıyla buluşmak üzere ayrıldı. Kızlarından haber alamayan Dilara’nın ailesi, telefonu defalarca kez aradı. Saat 23.00 sıralarında Dilara’nın telefonunu buluşacağını söylediği kız arkadaşları açtı. Annesiyle konuşan kızlar, Dilara’nın telefonunu masada bırakarak markete gittiğini söyledi. Durumdan şüphelenen aile, tekrar aradıklarında telefonunun tamamen kapatıldığını gördü. Gece yarısına kadar kızlarından haber alamayan aile emniyete giderek kayıp başvurusunda bulundu.

CESEDİNİ SABAHA KARŞI BEKÇİLER BULDU

Dilara’nın cesedi sabaha karşı saat 04.30 sıralarında devriye gezen bekçiler tarafından inşaat halindeki binanın bahçesinde bulundu. Haberi alan acılı aile kızlarının cenazesini Erzurum Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan teslim aldı. Dilara, öğle namazına müteakip Narmanlı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

DAYISI KONUŞTU: İŞ YERİNDE TEHDİT ETMİŞLER

Dilara'nın ailesi ise kızlarının intihar ettiğine inanmadıklarını söyledi. Üniversite sınavlarına hazırlanan Dilara'nın dayısı Adem Taşören, “Biz cinayetten şüpheleniyoruz. Çalıştığı iş yerinde iki kız tehdit etmiş yeğenimi. Neden tehdit ettirmişler bilmiyoruz. Biz canımızı yitirdik. Ortaya çıkarılmasını istiyoruz. İş yerinde sıkıntıları da varmış. Kızların tehdit etme konusu var ama neden yapıldığını bilmiyoruz. Dilara'nın telefonu diğer kızların çantasında kalmış. Bunun aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİLERDEN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Dilara Köç’ün ölü bulunmasının ardından olayla ilişkili oldukları gerekçesiyle ‘tehdit’ ve ‘şantaj’ suçlaması ile gözaltına alınan 4 şüpheliden Çağla Fatmanur Eğilmez (23) çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Diğer şüpheliler Ş.C., B.Ö. ve A.K. ise adli kontrolle serbest kaldı.

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Dilara Köç’ün işten ayrıldığı cafenin müdürü olan evli A.K. (31) ile Çağla Fatmanur Eğilmez arasında ilişki olduğu ortaya çıktı. Polisin yaptığı araştırmada 2 ay önce Eğilmez ile kafede oturan A.K.’nin fotoğrafının eşine gönderildiği belirlendi. A.K. ile Eğilmez’in, fotoğrafı gönderdiğini düşündükleri Dilara Köç’le bu nedenle tartıştığı belirtildi. Yaşananlar üzerine Dilara Köç’ün iş yerinden ayrıldığı, olay günü ise eski iş yerinden arkadaşı Ş.C.’nin evine gittiği belirlendi.

AİLE İNTİHARA İNANMIYOR!

Dilara’nın ailesi ise kızlarının intihar ettiğine inanmadıklarını söyledi. Üniversite sınavlarına hazırlanan genç kızın amcası Sadrettin Köç, “Dilara’nın annesi ve babası da kızlarının intihar edeceğine inanmıyor, biz de inanmıyoruz. Son derece mutluydu. İntihar edecek insanın halinden anlaşılır. İş yerindeki müdürle ilgili bir olay yüzünden tartışma yaşadığını biliyoruz. Dilara’yı tehdit etmiş, üzerine gitmiş olabilirler. O akşam da bu olayla ilgili bir şey olmuş olabilir. İntihar gibi görünmüyor ama intihar etmiş olsa bile buna sürüklendiğini düşünüyoruz. Yeğenimi intihara sürüklemiş olabilirler. Kimsenin yanına kalmasın. Hepimiz perişan durumdayız. Olayın detaylı şekilde araştırılmasını, sorumluların bulunarak en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Dilara’nın Babası Kasım Köç ve Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi ağabeyisi Muhammed Köç’ün evlerinin önünde bulunan parkta yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Acılı baba ve abinin güçlükle ayakta durduğu görüldü.

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU

Genç kızın şüpheli ölümüne ilişkin davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da müdahil olduğu öğrenildi. Bakanlık, sürece ilişkin gelişmeleri yakından takip edecek.

ETKİN BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMELİ

Olay ile ilgili Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’da şu paylaşımda bulundu:

“#DilaraKöç Erzurum'da 12 katlı bir inşaatın önünde ölü bulundu. Önceki gün tartışma yaşadığı 4 şüpheli gözaltına alındı. Etkin bir soruşturma yürütülsün. Dilara'nın şüpheli ölümü açığa çıkarılacak. Failler kadın cinayetlerinin üzerini örtemeyecek.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.