Bu da engelli fuhuş çetesi

Erzurum’da Engelli Derneği adı altında fuhuş yaptıran çete çökertildi.

admin
admin
04 Şubat 2022 Cuma 07:19
Bu da engelli fuhuş çetesi

Operasyonda 14 kadın ile bunlara aracılık ettiği belirlenen 12 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4’ü tutuklanırken, 8’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, “Engelliler Derneği” adıyla faaliyet gösteren bir grubun fuhuş ve fuhuş yaptırdığı bilgisi üzerine teknik ve fiziki takip başlattı.

Dernek yöneticilerini 3 ay boyunca takibe alan ekipler Erzurum Merkez ile Aşkale ilçesinde eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyonla fuhuş yaptıkları tespit edilen biri yabancı uyruklu 14 kadın ile bunları fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temin ettikleri belirlenen dernek başkanını Reşit S., ile birlikte Selahattin U., Bünyamin K., Muhtesimlüllah S., Fikret C., Yalçın Y., Ahmet K., Ahmet K., Yakup Y., Adem İ., Kadir B. ve Salihe A. isimli 12 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 cinsel uyarıcı jel ve 1 kutu hap ele geçirildi.

Fuhuş yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu kadın, sınır dışı edilmek üzere ilgili birimlere teslim edilirken, fuhuşa karıştığı tespit edilen 92 kişiye ise, 1 milyon 229 bin lira idari para cezası uygulandı, Şüpheliler "fuhşa teşvik, aracılık ve yer temini" suçundan haklarında düzenlenen evraklarla birlikte adliyeye sevk edildi.

Öte yandan Erzurum Adliyesine çıkarılan fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin ettiği tespit edilen şüpheliler, Reşit S., Selahattin U., Bünyamin K., Muhtesimlüllah S., Fikret C., Yalçın Y., Ahmet K., Ahmet K., Yakup Y., Adem İ., Kadir B. ve Salihe A. savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerden dernek başkanı Reşit S., Yalçın Y., Muhtesimlüllah S., ve Salihe A. sulh ceza hakimliğince tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör

Son Güncelleme: 05.02.2022 08:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.