DOĞUTÜRK

SAÇLAR VE MAKYAJLAR BU KEZ 'BARIŞ' İÇİN

Magazin

Türkiye’nin tanınmış kuaförlerinden Erzurumlu Harun Cici, terör örgütü IŞİD’e karşı saç ve makyajla savaş açtı.

Türkiye’nin tanınmış kuaförlerinden Erzurumlu Harun Cici, terör örgütü IŞİD’e karşı saç ve makyajla savaş açtı. Modellere, barış mesajları içeren saç tasarımları ve makyaj yapan Cici, bu şekilde Ankara’ya yürüyeceklerini söyledi.
Türkiye'nin fahri doktora unvanlı ilk kuaförü Harun Cici, sanatını bu kez Kobani (Ayn el Arap)’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için konuşturdu. Balerin Gülçin Turan, Yapımcı Figen Dülgeroğlu ve Ressam Özlem Kalmaz’ı kendisine model olarak seçen Cici, saçları dikkat çekici ve mesajlar içeren şekilde tasarladı. 
Tasarladığı saçlarda renkliliği ve barışı vurguladığını söyleyen usta el Cici, "İlk saçımızda kartal figürü var. 'Barışın dostluğun ve iyiliğin simgesine yaparsan sana geri döner’ felsefesini anlatıyor. İkinci saçımızda Türk bayrağı var. Türk bayrağı Türkiye’yi temsil ediyor. Üçüncü saçımız barışın simgesi. Ortadoğu halklarının barışı için böyle bir şey düşündük” dedi. 
Modellerin makyajlarında da mesajlar veren Harun Cici, bir yüzün bir tarafında güzelliklerle barış içinde yaşamayı diğer tarafta savaşın kirliliğini ve şiddeti anlatıyor. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.