DOĞUTÜRK
2019-09-22 11:38:47

Bir Üniversite Hocasının Dertleri!

Tevhit GÜLSEVEN

tevhitgulseven@gmail.com 22 Eylül 2019, 11:38

Atatürk Üniversitesi’nden değerli Öğretim üyesi bir hocamızla konuşuyoruz! Asistan, öğrencilerden hafifçe şikâyetleri var! Yardımcı doçentlik yerine getirilen “doktor öğretim kadrosu” için doktor alacak, ancak “kriterlerime uygun birisini bulamıyorum”, diyor!

Hocamızın kriterleri; çalışkan olacak, sorumluluk alacak, vatanını milletini sevecek! Bu kadar kritere uygun bir kişi bulamıyorum, diyor!

Çalışkanlık içi oldukça dolu olan bir özellik! Bilgilenmek için kitap okumak, bilgiye ulaşmak için yerli yabancı kaynak araştırmak, sürekli eğitimlere katılmak, eğitimler vermek, hastalıkları atlamamak ve hastalıkları tedavi edebilmek için dünyayla aynı protokolleri araştırıp, kullanmak! Servisteki her hastayla ilgilenmek, dertlerini çözmek için özverili çalışmak! Öğrencilerin iyi bir doktor olabilmesi için onlarla ilgilenmek! Servisi; evi, yuvası gibi kabul edip, problemlerin çözümünde yer almak!

Hastalar ve servisteki hiçbir sorun için omzunu silkmemek, görmemezlikten gelmemek!

Çalışma hayatında her insanımız gibi her yaptığımız iş ve her bulunduğumuz ortamla ilgili sorumluluk bilincini kendimizde ve çevremizdekilerde oluşturmak zorundayız! Acı çeken bir hastaya bu hastalığın özelliği bu, acı çekeceksin yorumu yerine, alternatif olarak bir de şöyle yapabiliriz diyerek daha motivasyonlu veya daha psikolojiyi olumlu etkilemek için yaklaşabilir!

Sorumluluk; doğrular, bilgi, en güzel sıfatta yaratılmış insan, çareli çaresiz dertler için savaşmak ve bu savaşı önce kendine rağmen kazanmak duygusu ve isteğidir!

Vatanını milletini sevme özelliği ise; işini en iyi yapmakla belli olur!

Atatürk; “En büyük milliyetçi işini en iyi yapandır” demiştir.

Üniversitedeki değerli Hocamızın bir büyük sıkıntısı daha var; o da doktora, sağlık çalışanına yapılan ve gittikçe artan aşağılık şiddetle ilgiliydi.

Şiddet kime yapılırsa yapılsın, asla arkasında durulamayacak, savunulamayacak kadar acı, aşağılık, haksız ve insanım diyen birisinin gerçekleştirme ihtimali olmayan bir durumdur.

Cahil diyin, yobaz diyin, aşağılık duygusu diyin, şiddet görerek büyümüştür diyin; ne derseniz diyin hiçbir şeyle şiddeti hafifletemez, cezasını erteleyemezsiniz!

Kime yapılırsa yapılsın, şiddet gören her yerde masum, mazlum, şiddet uygulayan aşağılık, zalimdir. Sağlık personeline uygulanan şiddet ise size uzanan yardın eline tükürmek, yardım elini kırmak, yok etmek demektir!

Kabul edilemez!

Şiddet insanlık suçudur!

Mazereti, şiddet uygulayanın haklı olabileceği hiçbir durum yoktur!

Yorumlar (1)

Naci Boylu 5 Yıl Önce

Atatürk, bu "En büyük milliyetçi işini en iyi yapandır” sözünü nerde kime ne zaman söylemiştir?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.