DOĞUTÜRK
2024-04-28 12:32:59

Cumhuriyet Nimeti!

Tevhit GÜLSEVEN

tevhitgulseven@gmail.com 28 Nisan 2024, 12:32

Cumhuriyet, özgürlük, adalet, şeffaflık demektir. Özgür ruhlu, eğitimli, dünyanın en ileri ülkeleriyle fen başta olmak üzere her dalda yarışabilecek gençler yetiştirmektir; cumhuriyet!

Cumhuriyet, laiklik demektir. Laiklik, adaletin her düşünce ve inanca eşit olması demektir!

Cumhuriyet, aydın, düşüncesinde ipotek olmayan insanlar yetiştirebilmek için uygun eğitim sistemi barındırmanın tek yoludur.

Cumhuriyet, sadece parası olan vatandaşların değil, düşüncesi hür, ifadesi güçlü, yüksek karakterli insanların yönetimlere seçilebilmesinin yolunu açık tutar!

Cumhuriyet, görevini ibadet sorumluluğunda yapabilecek insanların görev başında olmasının güçlü teminatıdır.

Cumhuriyet, ifade özgürlüğüdür. İfade özgürlüğü içinde realizmi, yeni fikirleri, beyinlerin güncellenmesini, fikirlerin güçlenmesinin teminatıdır.

Cumhuriyet çok sesliliktir!

Cumhuriyet eğitim demektir. Eğitim dinden bağımsız olmalıdır. Din adamı yetiştirerek, ülkenin eğitim seviyesi yükseltilemez! Eğitimi dini bilgilerle sınırlandırırsanız; ülkenin birlik beraberliğini bozmakla kalmaz, eğitimsiz sınıfların oluşmasını sağlayarak; dünyanın bilgi, görgü, olumlu gelişmelerden bağımsız, habersiz insanlar yetiştirmiş olursunuz!

Eğitimli, entelektüel çizgiye yakın insanların ahlakları, eğitimi kısıtlı bilgilerle sınırlanmış, aydınlanmaya kapalı beyinlerden daha yüksek olması tesadüfi değildir.

Cumhuriyet, güven, emniyet demektir. Cumhuriyet; adaletli, eğitimli, görgülü, liyakatli insanların yönetiminde olmasının tek yoludur.

Cumhuriyet; insanların devlete güvenmelerinin sebebidir; çünkü cumhuriyet adalet demektir.

Eğitim seviyesi yükseldikçe, cumhuriyetin yıldızı da yükselecektir! Bunun tersi eğitim seviyesinin düşmesi ile de düşünceler ipotekli, vatan yerine lider sevgisi, fikir yerine siyasi liderlerin düşüncelerinin ekseninde kısır döngü içeren tartışmalar ile hayatımız sürüp gidecektir!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.