KOCASINI BIÇAKLAYAN KADINA 1 YIL HAPİS

Erzurum'da zorla cinsel ilişkiye girmek isteyen kocasını bıçaklayan kadın, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme zanlıyı hükümle birlikte tahliyesine karar verdi.

21 Haziran 2013 Cuma 10:58
KOCASINI BIÇAKLAYAN KADINA 1 YIL HAPİS
Erzurum'da kocasının rızası dışında zorla cinsel ilişkiye girmekle suçladığı 4 çocuk annesi 37 yaşındaki Süreyya Y.'nin Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesinde ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanmasına başlandı. Kocasını bıçakladığını itiraf eden Süreyya Y., “Cinsel ilişkiye girmekte çok ısrarlı oldu, bende mutfaktan bıçağı alarak rastgele savurdum. Kan aktığını görünce yaraladığımı fark ettim” dedi. Mahkeme görülen davayı tek celsede sonuçlandırarak anne Süreyya Y.’yi ‘kasten yaralamak’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Süreyya Y.’yi hükümle birlikte tahliyesine karar verdi. 

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bıçaklama olayı 25 Şubat 2013 günü merkez Aziziye ilçesi Yarımca köyü 25 numaralı evde meydana geldi. Evdeki çocuklarını okula gönderdikten sonra, eşi Lütfi Yaşar Y.'nin rızası dışında cinsel ilişkiye girmek için ısrarda bulunması üzerine Süreyya Y., ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesinde tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi’ne kondu.

Kocası Lütfi Y.’nin eşi Süreyya Y. ile rızası dışında ilişkiye girmek için eşinin üzerine iki kez gitmesi üzerine öfkelenen 4 çocuk annesi Süreyya Y., “Üzerime gelirsen, bıçakla vururum” şeklindeki sözlü ifadesine rağmen ikinci kez üzerine yürüyen Lütfi Y.’yi mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile rastgele savurdu. Kalbinden ve göğsünden aldığı üç ayrı bıçak yarası ile ağır yaralanan Lütfi Y., Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesinde eşe karşı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan TCK’nin 82-1 maddesi kapsamında müebbet hapis istemi ile yargılanmasına başlanılan anne Süreyya Y., “Eşim benimle o gün cinsel ilişkiye girmek istedi. İlişkiye girmek için iki kez ısrarda bulundu. Öfkelendim, üzerime geldi ‘Benden uzak dur dedim, üzerime gelirsen vururum’ dedim. Benim dinlemedi. Ben de mutfaktan aldığım ekmek bıçağını rastgele savurdum. Yaraladığımı sonradan fark ettim. Eşimi kasten öldürmek için bıçağı sallamadım. Şikayetçi değilim”

Duruşmada eşi Süreyya Y.’den şikayetçi olmadığını belirten işsiz koca Lütfi Y., “Eşim olan Süreyya ile rızası dışında ilişkiye girme teklifinde bulundum. Kabul etmedi. Ben de sinirlendim üzerine yürüyerek dövdüm, küfür ettim. İkinci kez üzerine gidince elinde fark edemediğim bıçakla üzerime savurdu. Dışarı kaçıp kapının önüne yığıldığımda kanlar içinde olduğumu fark ettim. Eşim beni kasten öldürmek istemedi, şikayetçi değilim” dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu anne Süreyya Y.’nin eşine karşı işlediği ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunun işsiz olan eşinin ekonomik sıkıntı çektikleri ve bu yüzden ailevi sorunlar yaşadıklarını, koca ve eşin yaşadıkları olaydan pişmanlık duydukları gerekçesiyle TCK’nin 87-1-d bendine göre ‘kasten yaralamak’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti anne Süreyya Y.’ye verilen cezayı 5 yıl süreyle ertelenmesine karar vererek, hükümlü birlikte tahliyesine karar verdi.

Editör

Son Güncelleme: 21.06.2013 10:59
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKadınBıçaklama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.