Cuntacılıkla suçlanan komiser yardımcısına 6 yıl 3 ay hapis

Cuntacılıkla suçlanan komiser yardımcısına 6 yıl 3 ay hapis

admin
admin
04 Temmuz 2017 Salı 23:24
Cuntacılıkla suçlanan komiser yardımcısına 6 yıl 3 ay hapis

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminde, amirinin sözünü dinlemeyerek örgütün eylemlerini destekler mahiyette polis memurlarına talimatlar verip konuşmalar yaptığı öne sürülen eski komiser yardımcısı Fatih Ulu, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık eski komiser yardımcısı Fatih Ulu ile avukatı Tevfik Haktan Avnik katıldı.

Esas hakkındaki son görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, Ulu'nun "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan dava açılmasına rağmen yargılamaya konu dosyada sanığın, bu nitelikte eylemlerinin bulunduğuna dair şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden bu suçtan beraatine karar verilmesini talep etti.

Savcı, ayrıca amirinin sözünü dinlemeyerek FETÖ'nün eylemlerini destekler mahiyette polis memurlarına talimatlar verip konuşmalar yaptığı iddia edilen Ulu'nun, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığını ve dosyada çeşitli delil ve belgeler olduğunu belirterek, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı söz verilen Ulu, terör örgütleri ve FETÖ ile ilişkisi olmadığını ileri sürerek, "ByLock kullanmadım. Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik suçtan 2 kişinin yalan beyanı üzerine tutuklu kaldım." dedi.

Ulu, son sözünün sorulması üzerine de "Suçsuzum, beraatimi istiyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, Fatih Ulu'ya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ulu, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ise beraat etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.