6 SANIKLI “ŞANTAJ” ÇETESİNE TAHLİYE YOK

Artvin’in Ardanuç ilçesinde esnaflık yapan K.Ö.’yü bıçak ve tabanca tehdidi ile çıplak görüntülerini çekip şantaj yapan tutuklu 6 kişinin yargılanmasına Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

29 Mayıs 2013 Çarşamba 20:33
6 SANIKLI “ŞANTAJ” ÇETESİNE TAHLİYE YOK
Erzurum TMK. 10 madde kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Artvin’in Ardanuç ilçesinde öğretmenlik yapan M.Y. ile esnaf K.Ö.’yü 15 Mart 2012 günü saat 21.00 sıralarında tutuklu sanıklar Tarık D., Celal A., Tarık E. Mehmet İ. ve Erkan A. tarafından otomobilin arka koltuğuna yatırarak M.Y. ile K.Ö.’nün elbiselerini bıçak ve tabanca tehdidi çıkarttı. Sanıklar, mağdur M.Y. ile K.Ö’yü “Sizi ilçeye rezil ederiz, bu senetleri imzalayacaksınız, bu faturayı ağır ödeyeceksiniz” tehdidi ile 8 bin ve 7 bin TL’lik iki ayrı senet imzalattırdı.

Mahkeme kararı ile iletişim tutanaklarına geçen telefon kayıtlarında tutuklu Erkan A. ile Tarık D., arasında geçen görüşmede Tarık D’nin Erkan A.’yı arayarak, “Ya hocayı dere kenarına getirin, kızlar ağlıyor yaa…”,”Ben de ne görüntüler ne fotoğraflar var. Ardanuç’a sizi rezil edeceğiz”,”Borçlu da memur, kefil de memur ikisinin de imzası T.C.’si her şeyi sağlam.” şeklinde şantaj planladıkları belirlendi.



“ÜZERİMDE İSGARA SÖNDÜRÜYOR, SATIRLA BACAKLARIMA VURUYORDU” İTİRAFI

Bugün görülen şantaj davası duruşmasında tutuklu öğretmen sanık Mehmet Y.ise suçlamaları kabul etmedi. Öğretmen Y.Sanık Erkan A. beni İzmit’te tanımadığını, Ardanuç’ta tanıdığını söylüyor. Doğru söylemiyor. Benim evime gece yarısı geliyor, bıçakla kolumu çiziyor, üzerimde sigara söndürüyor, satırla bacaklarıma vuruyor. Bana vurmasını istediği için vurmayan Mehmet İ.’ ye ‘Benim adamımsın vuracaksın’ diyerek kendisinden iki kat büyüklüğündeki bir kişiyi tokatlıyor. Yüzümüze ışık tutukları için yüzlerini göremedim. Yüzleri maskeliydi. Bu olayın Kemal’in arabasının alınması dışında Erkan’ın ‘Ben size bir hesap keseceğim’ diye bir konuşması oldu. Birbirimize kefil olduğumuz dört adet senet doldurduk. Benim kafama silahı dayaması kendisinin anlatması gibi ‘Sana bir şey olmayacak’ diyerek bende dediklerini yaptık. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum” dedi.

Tutuklu sanık Erkan A. ise, ”Kemal Ö. Mehmet Y. ile tünel başındaki cinsel ilişki aşamasındaki konumlarını gördüğümüz için Kemal Ö. bana saldırdı. Mehmet Y.’nın yardım istemesi nedeniyle ben oradaydım. Ben Kemal’e vurdum. Ancak, bunların yağma ile hiçbir ilgisi yoktur. Mehmet İ. benim hakkımda cezaevinde boğazına bıçak dayadığımı iddia etmiştir. Bu suçlama ile ilgili delil yetersizliği kararını mahkemenize sunuyorum” dedi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Tarık D., Tarık E., Mehmet İ., Erkan A. ve Birkan A. ile birlikte duruşmaya müşteki K.Ö.’de hazır bulundu. Tutuklu yargılanan 6 kişi hakkında Cebir, tehdit, kişiyi hürriyetten yoksun bırakma, silahlı yağma ve şantaj’ suçlamalarıyla 20 ile 30 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Duruşmada sanıklardan şikayetçi olan K.Ö., “Mehmet beni çağırdı. Söylediği yere gittim. Benim arabamda bira içerken aracımın her iki kapısı birlikte açılarak yüzümüze maskeli kişiler projektör tuttu. Bizi tekme-tokat dövdüler. Anlıma enseme silah kabzası ile vurarak yere yatırdılar. Yüzleri maskeli olan bu kişilerin bir bölümüydü. Mehmet İ. ve Erkan A.’nın yüzleri açıktı. Beni Mehmet Y.ile yan yana getirerek çırılçıplak görüntü ve fotoğraflarımızı çektiler. Sanıklardan Erkan bana, ‘Ben size şimdi bir ceza keseceğim 180 bin TL ikiniz bu parayı ödeyeceksiniz’ dedi. Ben bu kadar parayı bulamayacağımı söyledim. ‘Siz ilişki kuruyorsunuz’ diye tehdit ettiler. Kesinlikle bizim öyle bir görüntümüz yoktur. Aşırı şekilde dayak yemiştim, ‘İkimiz de yanarız’ düşüncesiyle karakola gitmedik. Şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Tarık D., Tarık E., Mehmet İ., Erkan A. Birkan A. ile Mehmet Y. hakkında kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tahliye istemlerini reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Editör

Son Güncelleme: 29.05.2013 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.