Ülkemizde 5 bin 978 tanesi köylerde olmak üzere toplam 19 bin 503 tane Kur’an kursu var. Bu kursların 213 tanesi de Erzurum’da bulunuyor. Ancak denetleme oranının yüzde 6 olmasından dolayı ülke genelinde Kahramanmaraş, Hatay, Muş, İstanbul, Gaziantep, Konya’da geride kalan yıllarda çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet vakaları meydana geldi. Bu listeye ne yazık ki Erzurum’da eklendi. Yazarken utanarak, elim ayağım titreyerek, hayıflanarak yazdığım ve günlerdir ‘’Olmaz böyle bir şey’’ diyerek gelişmelerini takip ettiğim bu mevzu maalesef ki bu kentte yaşandı..!

Erzurum’un Palandöken ilçesinde yatılı bir Kur’an kursunda çocuklara aylardır işkence ve cinsel taciz yapıldığı ortaya çıktı..! Açılan soruşturmada bu kadarı da olmaz dedirten detaylar var. Avukat Müjde Tozbey Erden’in yaptığı açıklamaya göre; Yatılı kursda (!) erkek çocuklar bir belletmen tarafından cinsel istismara maruz kalıyor ve bu çocuklar aylarca işkence görüyor. Daha da fenası çocukların aileleri çocukların vücutlarında kan izleri ve morluklar görüyor fakat çocukların ödevlerini yapmadıklarını düşünerek cezalandırıldıklarını düşünüp (!) ses çıkarmıyorlar..!

Utanç soruşturması devam ediyor. Sorumlular darağacında günlerce sallandırılsa bile aslında bir önemi yok. Önemli olan bu çocukların aylarca akıllara durgunluk verecek derece de yaşadıkları ve yaşanılan yer..! Hepsinden önemlisi bu çocuklar hayatları boyunca Kur’an kursu adı geçtiği zaman acaba ne düşünecekler? Ya bundan sonra çocukları dinini, imanını, kitabını öğrensin diye Kur’an kursuna gönderecek ana babalar acaba ne düşünecekler? Gönül isterdi ki, yer yerinden oynasın ve bu mevzunun önü arkası sağı solu araştırılsın.

Erzurumlu gazeteci Sinan Özçaylak’ın gündeme taşıdığı bu olayla ilgili olarak ne milliyetçinin, ne muhafazakârın, ne sağcının, ne solcunun ne de bir sofinin, hiç kimsenin çıt’ı bile çıkmadı..! Diyelim ki, yaşandı bitti dedik ve unuttuk. Peki ya yarın huzur-u mahşerde bu çocuklara yapılanların hesabını nasıl vereceğiz..?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.