Yılların mülkiyelisine Valilik bir türlü nasip olmadı!

Her Vali ve kaymakamlar kararnamesi çıktığında ilk aklıma gelen isimdir Ömer Karaman.

Ben tıfıl bir muhabirken 1985 yılında henüz Kaymakam adayı iken tanıdığım ve tanıştığım Ömer ağabey, geçen bunca zaman içerisinde ya Vali yardımcısı ya da kaymakam oldu ama bir türlü Vali olamadı.

Yanarım da ona yanarım.

Olmadı, olamadı. Emeklilik dönemi gelmesine rağmen bir tülü o koltuğa oturmak nasip olmadı ağabeyime.

Erzurumlu 1959 doğumlu Ömer ağabeyin Vali olması ile beklentimiz geçtiğimiz günler yayınlanan son kararname ile bir kere daha hayal kırıklığı oldu.

Bu defa Vali olur diye beklediğimiz Karaman’ın son kararname ile yine Vali olmadığını öğrendik, yeni bir hayal kırıklığı daha yaşamış olduk.

Görev süreleri içerisinde bulunduğu yerlerde hemşehri ilişkileri ile dikkatleri çeken, her yıl mutlaka en az iki defa sılayı rahim yapan Ömer ağabey, sempatikliği ve sıcakkanlılığı ile gittiği her yerde gönüllerde taht kurmuş bir isimdir.

Ölüde, diride her daim hemşehrilerinin yanında olan ve bulunduğu yerlerde sosyal sorumluluk projeleri ile de büyük taktir toplayan Karaman, kayak başta olmak üzere farklı spor dallarında da sporcu kişiliğiyle bilinen ve tanınan biridir.

***

Mülki İdare mesleğine geçtiğinde ilk İki yıl Trabzon İli, Akçaabat İlçesi vekil kaymakamlık görevinde bulunan Karaman.

73. dönem kaymakamlık kursu’nu başarıyla bitirip, 1989 yılında Denizli’nin Babadağ ilçesinde Kaymakamlık görevine başlamıştı.

Hemşehrimiz Karaman, daha sonra Malatya’nın Yazıhan ilçesi’nde kurucu kaymakamlık yaptı.

1993 ile 1995 yılları arasında Çankırı İli Eskipazar İlçe Kaymakamlığı, 1995-1998 yılları arasında Kars Sarıkamış İlçe kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

29 Ağustos 1998 tarihinde Gaziantep İli Şahinbey ilçe kaymakamı olarak atandı.

23 Şubat 2004 tarihinden itibaren 8 ay Giresun Vali vekili olarak görev yaptıktan sonra, 16 Nisan 2004 tarihinde İzmir Vali Yardımcılığına atandı.

17 Eylül 2009 tarihinde Sarıyer Kaymakamlığı görevine getirilen ve daha sonra 2 Eylül 2014 tarihinde Darıca Kaymakamı olan Karaman, 11 Ağustos 2020 tarihinde Aliağa Kaymakamı olarak göreve başlamıştı.

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Bana eski günler lazım, bir de şimdiki aklım! (Bilge KARASU)

DUVARIN DİLİ : Ben sana kızsam kendime kızarım!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.