Kimyager oldun mu böyle oluyor!

Kimyager oldun mu böyle oluyor!

admin
admin
17 Mart 2020 Salı 20:28
Kimyager oldun mu böyle oluyor!

Vedat REFAYELİ

Bu da Aziziye Belediyesi farkı diyelim.

Belediye Başkan yardımcılarından birisi kimyager olunca koronavirüs tedbirleri de üst düzey olabiliyor.

Kimya Yüksek Mühendisi başkan yardımcısı Ömer Faruk Töremen, özel bir şirkete ait laboratuvarda uzun uğraşlar sonucunda el dezenfektanı üretti ve bunu da beldesinin hizmetine sundu.

Yüzde 60’ı saf alkol, yüzde 30’u su olmak üzere 3,5 ton dezenfektan üreten Töremen, okul, cami, adliye gibi kalabalıkların bulunduğu yerlerde kullanımını sağlayarak hayırlı bir hizmete vesile oldu.

Bu üretiminden dolayı herhangi bir ücret de almayan Töremen, makamına ziyarete gelenlere de kolonya, çikolata yerine dezenfektan ikram ediyor.

Eşi, dostu da unutmayarak farkındalık ortaya koyan ve bu yüzden büyük taktir toplayan Töremen, bir yerde korona ile uğraşmak zorunda kalan Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da imdadına yetişmiş oldu.

Şu an için beldede psikolojik de olsa bir rahatlama sağlayan Ömer Faruk Töremen, ürettiği el dezenfektanın 48 saat etki yaptığına, daha fazla üretim için formülünün kendisinde olduğunu, biraz daha zamana ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.