Ünlü markaların giyim ürünleri artık bizden gidiyor..

Kabul edelim ki daha düne kadar Erzurum’da ünlü tekstil markalarının üretim yapacağı haberi sadece bir söylentiden ibaretti.

Kulağa her ne kadar hoş geliyor olsa dahi bu, örneğin yüksek hızlı tren gibi bu da pembe bir hayalden öte değildi.

Sadece tekstil üretimi ile değil, istihdam ile de dillendirildiğinde bu söylentiler günümüzü kurtaran tatlı dedikodulardan başka bir şey olamazdı.

Bu konuda adeta hayallerimiz Hawai ama gerçekler Sanayi idi!

Özellikle de son yıllarda hem de yüksek sesle sıklıkla dillendirdiğimiz üretim ve istihdam lafları aslında hepimiz de biliyorduk ki bir kulağımızdan girip, öbür kulağımızdan çıkıyordu.

Ama günün sonunda fotoğrafa baktığımızda, o olmaz denilen hayallerimizin artık gerçeğe dönüştüğünü görüyoruz ve ünlü markalar, Erzurum, üretim ve de istihdam kelimelerini aynı cümle içerisinde kurabilme durumuyla karşı karşıyayız...

Evet..

Sadece birer faraziden, fantaziden ibaret olan o hayallerin bugün gerçekleştiğini görüyor ve kuşkusuz bundan mutluluk duyuyor, hayallerimizi gerçeğe dönüştürenlere teşekkür ediyoruz..

***

Sayıları artık giderek artan tekstil işletmelerinden biri de 1.Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Melih Baba ve Akın Candan’ın ortağı olduğu firma.

Hiç öyle şeyden gocunmam, gazetemin yöneticilerinin de o konuda kısıtlaması da olmadığı için ismini de yazıyorum.

Pirlepe firması, LC Waikiki ve Defakto gibi ünlü markalara Erzurum’da giyim eşyası üretiyor.

55 kişi ile 2 bin metrekarelik bir alanda faaliyete geçen firma, erkek ve kadın giysileri üretiyor ve bu ürünler o marka firmalar aracılığı ile iç ve dış piyasaya sunuluyor.

İlker Özkara’nın müdürlüğünü yaptığı firma hem üretim yapıyor hem de şehirde önemli ölçüde bir istihdam sorununa da çözüm sağladı.

Konuştuğum yöneticiler, modern makineler ile gerçekleşen üretim ile hem ürün kapasitesini hem de çalışan işçi sayısını artırarak, ilin ekonomisine önemli katkı sağlayacaklarını söylediler ki, bin maşallah diyor, başka da bir şey demiyorum.

Bu benim son kararımdır!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: İki şey aklın eksikliğini gösterir. Konuşulacak yerde susmak, susulacak yerde konuşmak !(Sadi Şirazi)

DUVARIN DİLİ : Bir gün ağır konuşursam sustuklarıma sayarsın!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.