Hakim Demirhan’a hüzünlü veda

Kovid-19'a yenik düşen Mahkeme Başkanı Demirhan’a Erzurum Adliyesinde hüzünlü veda töreni düzenlendi.

admin
admin
18 Kasım 2021 Perşembe 06:56
Hakim Demirhan’a hüzünlü veda

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 43 yaşında vefat eden Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Demirhan için adliye önünde tören düzenlendi. Duygu dolu törende gözyaşları durmadı.

Demirhan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, adliye önüne getirildi. Burada Demirhan'ın öz geçmişinin okunmasının ardından dua edildi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, törende yaptığı konuşmada, Ümit Demirhan'ı genç yaşta sonsuzluğa uğurlamanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Dünyadaki tek gerçeğin ölüm olduğunu ifade eden Tuncel, "Allah'tan geldik, Allah'a döneceğiz. Bizim yapmamız gereken, dünyada iyilik yapmak, iyi insan olmak, insanlığa, vatana ve millete hizmet etmektir. Amacımız, vatana millete hizmet olmalı. Eğer yargı mensubuysanız, yapmanız gereken bir şey daha var. O da adil olmak, adaletle hükmetmektir. Cuma hutbelerinde de bahsedildiği gibi adalet ve iyilik aynı zamanda ilahi bir emirdir. Bize düşen en iyi şekilde bunu yerine getirmektir. Biz Ümit başkanımızın iyi bir insan ve iyilikler yaptığına, aynı zamanda adaletli bir hakim olduğuna şahitlik ederiz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum."

Demirhan'ın cenazesi daha sonra defnedilmek üzere memleketi Gümüşhane'ye gönderildi. Demirhan burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Törene, Vali Okay Memiş, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Baro Başkanı Talat Göğebakan, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, adliye çalışanları ve Demirhan'ın yakınları katıldı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumÜmit Demirhan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.