Bizim boğa, Kadıköy boğasını döver!

Bizim boğa, Kadıköy boğasını döver!

admin
admin
23 Eylül 2021 Perşembe 06:37
Bizim boğa, Kadıköy boğasını döver!

Vedat REFAYELİ

‘’Heykel sadece heykel değildir.

Heykel bir anlamda da herhangi bir olay, düşünce ya da kişiyi simgeleyerek estetik bir yapıyla bize tekrar sunar.

Bu yönüyle gerçekliğin kitlelere iletilmesinde pekiştirici bir güç olarak karşımıza çıkar.

Eylem sanat yoluyla anlatıldığında toplum hafızasında daha gerçek ve kalıcı bir yer edinir’’ der bir yazar.

İstanbul Kadıköy meydanında bugün herkesin varlığını bildiği ve gittiğinde illa ki fotoğraf çektirdiği boğa heykelinin bir benzeri de Erzurum’da yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan pazarının girişine, Kadıköy meydanındaki boğa heykelinin büyüklüğünde bir heykel yapılarak konuldu.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Kılıç’ın, ‘’Bize hediye edildi, hiçbir ücret ödemedik’’ dediği boğa heykeli, geniş kasları ve duruşuyla görenlerin büyük beğenisini kazandı.

Giriş kapısının hemen önüne konulan heykeli görenler, ‘’Bizim boğa Kadıköy’ün boğasını döver’’ diye espri yapmaktan da geri kalmıyorlar.

Yerini de beğendiğim boğa heykeli, Hayvan Pazarı’na çok yakıştı.

Diğer sanat dallarında olduğu gibi heykelin de en büyük özelliklerinden biri etkileyici yapısı ile kitlenin dikkatini çekmesidir.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.