Bilindiği gibi Koronavirüs salgını tüm dünyayı yaş, cinsiyet, ırk, kültür, din ve ekonomik durum ayırt etmeksizin etkileyen bir durum halini aldı.

Toplum hayatını olumsuz yönde etkileyen, ruh sağlığını da doğrudan ilgilendiren pandemi dönemi, geçmiş bütün güzel alışkanlıklarımızı da ortadan kaldırdı.

Bunlardan birisiydi mesafe olmaksızın birarada olmak.

Nurullah Akçayır’ın sunuculuğunu, Ahmet Ece’nin yönetmenliğini ve Aslı Yıldız’ın yapımcılığını üstlendiği Yare Söyle Proğramı da işte bu süreçte sekteye uğrayan bir proğram oldu.

TRT Erzurum Radyosu Reyhani Stüdyosunda hem de TRT Müzik kanalında canlı gerçekleşen proğram hasretle özlenir halini aldı.

Erzurum için de bir zenginliği ifade eden proğram bir çok türkü aşıklarının alışkanlığıydı.

Başta Bölge Müdürü Ayça Yarol Alemdar olmak üzere her çalışan da bu proğram için canla-başla çalışıyor, büyük bir özveri ortaya koyuyorlardı.

Sadece onlar mı?

Yerel ses sanatçıları ve müzisyenler için de dev bir kapı idi o proğram.

***

2012’de başlayan Radyo Günleri Erzurum adı ile başlayan, Yaylaların Avazı isimlerinden sonra format değiştirerek artık Yare Söyle adı ile seyircinin karşısına çıkan proğram, bir farkındalık oluşturmuştu.

Pandemi araya girdi, o yayınlar tarih oldu.

TRT Erzurum Radyosu Bölge Müdürü Ayça Yarol Alemdar ile TRT sanatçısı hemşehrimiz Nurullah Akçayır, hergün çok sayıda türküseverden Yare Söyle proğramının başlamasını iple çektiklerine dair mesajlar aldıklarını söylüyor.

Proğramın gerçekleştiği ve tam bir ölüm sessizliğini andıran Aşık Yaşar Reyhani stüdyosunu gezdiren Ayça Yarol Alemdar, bu yıl da proğramın yapılamayacağını sandıklarını söyledi, ‘’Herkesten çok da ben istiyordum. Ama pandemideki süreç bu proğramın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleşemeyeceğini gösteriyor’’ dedi.

Nurullah Akçayır da seyircisiz de olsa TRT’nin yeni döneminde proğramın yeniden gerçekleşmesini hedeflediklerini belirtti ve ‘’Türküseverlerin hasretine bir şekilde son vermemiz gerekiyor. İnşallah bu iş Eylül ya da Ekim’de tamamdır’’ diye konuştu.

DİKKAAAT, ÇEKİLİYORUM!

Erzurum’un en eski fotoğrafçılarından biridir Mehmet Kalender.

Yarım asıra yakındır geçimini fotoğraf çekerek sağlayan Mehmet Kalender de teknolojiye yenilmek üzere olan bir mesleğin ustası.

Artık eskisi gibi müşteri bulamayan Mehmet Kalender, bu aralar gelişen teknoloji sayesinde Mumcu Caddesi’ndeki fotoğraf stüdyosunda sinek avlıyor.

Uzun zamandır biriktirdiği eski fotoğraf makinesi ve malzemelerinden oluşan bir müzeyi andıran dükkanı ile başbaşa kalan Kalender, adeta vesikalık fotoğraf çektiren müşteri buldu mu bayram eder hale gelmiş.

Geçenlerde işyeri ziyaretleri yaparken dükkanına uğrayanlardan biri de Yakutiye Belediye Başkanı Dr.Mahmut Uçar olmuş.

Dr.Uçar, müşteri yokluğundan yakınan Mehmet amcaya vesikalık fotoğraf çektirmiş, çok mutlu etmiş.

‘’Ne zamandır ilk defa dükkanıma bir belediye başkanı geliyor’’ diyen Mehmet Kalender, bu gidişle dükkanına kilit vuracağını söylüyor ve bunu da istemeden yapacağını söylüyor.

Anlaşılan yıllardır ‘dikkat, çekiyorum’ diyen Mehmet ağabey, ‘dikkat, çekiliyorum’ demeye hazırlanıyor!

BİR DEFA DEĞİL, İKİ DEFA KUTLARIM!

Kim ne derse desin. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i farklı kılan özelliklerden biri de şehire yaptığı dokunuşlardır.

Bu küçük dokunuşlar illa ki şehire, şehir insanına bir güzellik, neşe, heyecan katmıştır.

Atlama kulelerinin hemen yanında bir kayak pisti yapılması da bana Sekmenvari bir küçük dokunuş olarak geldi.

Erzurum Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’i, Atlama Kulelerininin hemen yanında hem de çok cüzi bir para ile bir kilometrelik kayak pisti yaptığı, bu güzel dokunuşa imza attığı için kutluyorum.

Yoldan her geçtiğimde orada kayan çocukları görünce seviniyorum.

Sadece ama sadece alt yapıdaki minik sporculara hizmet vermesini beklediğimiz o şirin pistin yanındaki yürüme bandı da on numara bir iş olmuş.

Öğrendiğim kadarıyla da bu İtalyan ürünü yürüme bandı sayesinde alt disiplini sporcuları istasyonlara inip çıkmakta zorlanmayacak.

Artık oteller yapıyor, devlet de suni karlama sağlarsa bu bölgede yaz kış da kayak yapılabilecek ki, buna bilhassa kayakseverler zil çalıp oynamalı.

Herşeyden önce burası dünyada herhalde şehir merkezinde kayak yapılabilen tek pist olacağı için de o Fuat beyi bir değil, iki defa kutlamak gerekir.

Hem bu sayede o atlama kuleleri de keldi, o kelliği bu sayede ortadan kalktı.

Bu karar son derece akilane düşünülmüş, doğru bir karar.

Bu benim son kararımdır.

--

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Hep hayır dese de hayat, hep hayırlısı diyeceğim hayata inat!

DUVARIN DİLİ : Bizde geri vites yok. Gerek görürsek ilerden döneriz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.