Dün de yazmıştık, Coronavirüs tedbirlerinin hem en titizlikle denetlendiği, hem de en dikkatli biçimde talimatlara riayet edildiği şehirlerden biri Erzurum…

Bu yanıyla elbette Erzurum övgüyü ziyadesiyle hakediyor.

Vali Okay Memiş başkanlığındaki “kriz merkezi”, ilgili her kurumdan bir üyenin görev yaptığı koordinasyon kurulu gibi çalışıyor.

Hiçbir kurum kafasına göre bir iş yapamıyor.

Ankara’dan gelen talimatlar önce bu kurula ulaşıyor, buradan ilgili birimlere en seri biçimde ulaştırılıyor, sonra da alınan önlemlerin ya da kararların takibi bu üst kurul tarafından denetleniyor.

Yani bir cümleyle özetleyecek olursak vaziyet şu:

Ülke genelinde olduğu gibi Erzurum özelinde de devlet işi asla şansa bırakmıyor, vatandaşın keyfe keder tavır sergilemesine izin vermiyor.

Gelelim yazının esas konusuna…

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le görüştüm.

Konuşmamız şu şekilde geçti:

- Sayın Sekmen, Erzurum’un genel durumu nasıl?

- Hamdolsun, ciddi bir sıkıntımız yok. Başta Sayın Valimiz başkanlığındaki kriz yönetim merkezi olmak üzere, tüm kurumlarımız iş başında, belediyelerimiz kesintisiz hizmetlerini aksatmadan sürdürüyor.

- Evet görüyoruz, belediye ekipleri aralıksız temizlik yapıyor ve şehri dezenfekte ediyor, bu böyle devam edecek değil mi?

- Kesinlikle… Çünkü bu illetle mücadele etmenin en temel kuralı temizlik ve ikincisi karantina kurallarına uymak, misal mecbur kalınmadıkça evlerden çıkmamaktır.

- Pekii Sayın Başkan, şehrimizde gıda meselesinde bir sıkıntı var mı, ya da evlerinden çıkamayan yaşlı insanlara vaktinde yardım ulaşabiliyor mu?

- Hiç kuşkunuz olmasın, bu hususta başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere, tüm belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve ilgili kurumlar, ihtiyaç sahiplerinin yanında, kimsenin mağdur olmasına göz yummamız mümkün değil.

- Belediye olarak, günlük kaç ailenin evine ihtiyaç malzemesi gönderiyorsunuz?

- Büyükşehir olarak, günlük 250-300 civarında dışarı çıkması mahsurlu olan ailenin evine, başta gıda paketi olmak üzere günlük ihtiyaç duyulan ürün götürüyoruz.

- Belediyenin rutin hizmetlerinde bir aksama var mı?

- Hayır. Başta içme suyu, temizlik, ulaşım ve denetleme noktasında en küçük bir sorun yok ve inşallah bundan böyle de olmayacak.

- Sayın Başkan, Allah korusun diyelim ki, bu illet daha ileri boyutlara ulaştı, o durumda belediye olarak hazırlıklı mısınız?

- Allah esirgesin, inşallah bundan daha beteri olmaz. Fakat bu ihtimale karşı büyükşehir belediyesi olarak çok ciddi bir önlem aldık. Şöyle ki: Öncelikle ne olur olmaz diye belediyenin vaktiyle kapanan eski fırınını aktif hale getiriyoruz. İnşallah olmaz ama ihtiyaç duyulması halinde vatandaşımız ekmeksiz kalmasın diye bu fırınımızdan her gün on binlerce ekmek üretebilecek hazırlık yapıyoruz. Bununla birlikte ciddi miktarda kuru erzak tedarikine gittik. İnşallah o durum olmaz ama herkese yetecek miktarda temel gıda stokumuz var. Kimse hiçbir endişeye kapılmasın, ülke genelinde devletimiz mahalli bazda da belediyelerimiz ve ilgili kurumlarımız en kötü senaryoya göre plan yapıyor.

- Fakir fukaranın ihtiyacı da karşılanıyor değil mi?

-Kesinlikle evet; günlük 10 bin kişiye sıcak yemek çıkarıyoruz, gelip alacak durumda olan geliyor alıyor, yaşlı ve düşkünlere de ekiplerimiz bizzat evlerine dağıtım yapıyor.

Evet…

Fazla vaktini almamak için telefondaki söyleşimi kısa tuttum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yüreğimize su serpen açıklamalarda bulundu.

Ve konuşmamızın sonunda ısrarla, “Vatandaşımıza sizin aracılığınızla bir kez daha sesleniyorum: Lütfen mecbur kalmadıkça evlerinizden çıkmayın. Şayet dışarıdan temin etmek istediğiniz bir şey olursa bizleri arayın bizler alıp gelelim. Ülke olarak bu illeti ancak ciddi bir disiplinle ve devletin öngördüğü kurallara titizlikle uymakla aşacağız” dedi.

Ezcümle:

Ey güzel şehrimin güzel insanları lütfen kurallara uyun, uymayanları uyarın.

Evde kal, huzurlu ol…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.