Evet, tebrikler AK Parti'nin Erzurum örgütüne!

Diyeceksiniz ki;

Niye?

İşte ele!

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Ak Parti 7. Olağan Kongresi gerçekten bir başarıdır. Ülke genelinde günümüzün koşullarıyla birlikte her geçen gün kan kaybeden AK Parti, Erzurum'da kan kaybı olmadığını göstermek istercesine coşkulu bir kongreye imza attı. Bu coşku İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün hanesine bir artı olarak elbet yazılacaktır ve yazılmalıdır da; ama yazılmayan ve asıl yazılması gereken hane ise Mehmet Sekmen isminin olduğu yerdir. Duyumlarımıza göre Mehmet Sekmen'in, bu birlik ve bütünlük havası veren kongre için büyük çaba sarf ettiğidir.

Peki, ne oldu da 7. kongre geçmiş kongreleri şu bulaşı sürecinde bile gölgede bıraktı.

Söyleyelim.

Ülke genelinde ve Erzurum'da her geçen gün yükselişte olan İYİ Parti'nin AK Parti'deki bu birliğin sağlamasında büyük rolü var.

Geçtiğimiz seçimlerde Erzurum'da dört milletvekilinin dördüncüsü olan İbrahim Aydemir'i ite kalka zorla çıkaran AK Parti, baktı ki yaklaşan ya da olası bir erken seçimde bırakın dördü üçü bile zor görürüz, diyerek geçmişte bıraktıkları isimleri de bir araya getirmiş. Bana göre iyi de yapmış.

Siyasette bu biraz zor iştir; ama zoru kolay eyleyerek tarafsızca bir alkışı hak ettiler.

Evet, öyle görünüyor ki eskiden çantada keklik olarak görülen oylar, gün geçtikçe kanatlanarak uçmaya başladı.

Siyasette hiç bir şeyin garantisinin olmadığı, sanırım ülke çapında olduğu gibi Erzurum'da da anlaşılmış.

İYİ Parti'nin Erzurum'da hızla yükselişini, sadece bu satırların yazarı görecek değil ya! Elbet AK Parti'nin önemli isimleri de görmekte! Bir de Deva ve Gelecek partilerine kayması muhtemel olan isimlerin ve oyların önünü kesmek için böyle bir kongre şarttı ve bu şart da gerçekleşmiş oldu.

Bu birliktelik ister zorunlu, ister gönüllü olsun tebrikleri hak etmekte!

Hal ve gidiş böyleyken, demek ki neymiş!

Güçlü muhalefet, iktidar partisi kim olursa olsun onun aklını başına getiriyor. O yüzden demokrasilerde güçlü muhalefet, o ülke ve iktidar için en etkili enerji içeceğidir.

İçecek, dedik ya! Bakın benim şu hınzırlığıma, hemen aklıma içki geldi. Tebriklerimizi gönderdiğimiz Mehmet Emin Öz, bu Ömer Nazmi garibi cami yolunda bile olsa, gördüğünde, yine meyhaneye mi, diyen ön yargılı bakışını, esirgemese de biz, ön yargılarımızı kıralı çok oldu. O yüzdendir ki algılarımız gerçeklere dayanır. Ve o yüzdendir ki biz de tebriklerimizi esirgemeyiz.

Diyeceksiniz ki;

Niye?

İşte ele!

Erzurum'da siyaset zordur. Gazetecilik yapmaya kalksan, o daha da zordur. Gerçekleri yazarsan, kimine göre adın muhalife, kimine göre de yalakaya çıkar. Biz, bizim ne olduğumuzu bildiğimiz için, bu etiketlere gülüp geçeriz.

Övünmek gibi olmasın; ama yine altını çizerek yineleyeceğim. Geçen seçimlerde İYİ Parti'nin bir milletvekili Ankara'ya göndereceğini iddialı bir şekilde yazmıştım. Çünkü, halkın içindeydim ve benim ölçüm, halkın sesiydi.

Şimdi de yine iddialı bir cümleyi buraya koymaktan çekinmiyorum.

Zamanında ya da olası bir erken seçimde Erzurum'da İYİ Parti'nin iki milletvekili garanti, eğer olağan üstü bir durum olmaz ise, Millet İttifakı ile üçüncü sıradaki aday da valizini hazırlar.

Diyeceksiniz ki;

Niye?

İşte ele!

Erken bir tahmin mi oldu sizce!

Hiç sanmıyorum, biz de kılavuz değiliz zaten; köy de görünüyor, yol da!

Bir de şunu yazmazsam çatlarım.

Televizyondan izlediğim kadarıyla, MHP İl Başkanı Naim Karataş'a kongrede gösterilen ilgi beni asla şaşırtmadı, o görüntüleri izlerken her nedense bir şarkı takıldı aklıma. "Gitme, sana muhtacım, gözümde nursun, başımda tacım, yaşamak için senin sevgine muhtacım.."

Umarım kimse kızmaz.

Şarkı bu be!

Güftesi de bestesi de bana ait değil ki!

O manzarada "Kapıyı çarpar giderim," şarkısı aklımıza gelecek değildi ya!

Değil mi yani!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.