Ver oradan iki keyif çayı

Süper Lig'in 25. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, deplasmanda Çaykur Rizespor'u muhteşem bir futbolla 2-0 yendi.

admin
admin
12 Şubat 2021 Cuma 22:46
Ver oradan iki keyif çayı

Süper Lig’in 25. haftasında Çaykur Rizespor, BB Erzurumspor'u ağırladı. Mücadele konuk takımın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Süper Lig'de 25. haftanın açılış maçında Çaykur Rizespor, Erzurumspor'u konuk etti.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan maçtan Aatif Chahechouhe ve Oltan Karakullukçu'nun golleriyle 2-0 galip ayrılan Dadaşlar, yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı ve 25 puana yükseldi. Galibiyet hasreti 5 maça çıkan Rizespor ise 26 puanda kaldı.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan maçın ilk 45 dakikası 0-0'lık eşitlike sona erdi. İkinci devre hakimiyeti eline alan Erzurumspor, 67'de Aatif Chahechouhe, 90+2'de Oltan Karakullukçu'nun golleriyle skora gitti ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Yenilmezlik serisini 6 maça çıkan Mesut Bakkal'ın ekibi, 25 puanla 15. sıraya yerleşti. 3 puan hasreti 5 maça yükselen Marius Sumudica'nın Çaykur Rizespor'u ise 26 puanda 14. sırada kaldı. Müsabakayı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile 1. başkanvekili Servet Yardımcı da stadyumdan takip etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada kazanılan faul atışında Novikovas'ın ceza sahası sağ çaprazına ortasında, Da Costa topu kafa ile altıpas içerisine indirdi. Omolo'nun vuruşu istediği gibi olmayınca, meşin yuvarlak üsten dışarı çıktı.

17. dakikada Gomes'in ceza yayı dışı sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Gökhan akkan yatarak topu çelmeyi başardı.

38. dakikada defanstan seken topa Donsah'ın yaklaşık 30 metreden sert şutunda, kaleci Suzumski yerden seken meşin yuvarlağı güçlükle kornere gönderdi.

41. dakikada defansta Talbi'nin hatasından yararlanarak topu kapan Chahechouhe, yaklaşık 25 metre sürüp ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden vuruşunu yaptı, kaleci Gökhan Akkan meşin yuvarlağı ayakları ile çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Müsabakayı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile 1. başkanvekili Servet Yardımcı da izledi.

60. dakikada Moroziuk'un kullandığı faul atışı sonrası defansın kafa ile uzaklaştırmak istediği topa Baiano'nun gelişine sert şutunda, meşin yuvarlak savunmadan döndü. Pozisyonun devamında Baiona'nun ikinci vuruşunda ise top yandan auta çıktı.

67. dakikada deplasman ekibi öne geçmeyi başardı. Sağ kanatta takım arkadaşı ile duvar pası yapan Chahechouhe'nun ceza sahası içerisine girdikten sonra sağ ayağı ile plase vuruşunda, Talbi'ye de çarpan top filelere gitti: 0-1.

79. dakika Cenk Ahmet Alkılıç'ın pası sonrası ceza sahası dışında Chahechouhe'nun düzelterek vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.

83. dakikada savunmadan sıyrılan Gomes, kaleci Gökhan Akkan ile karşı karşıya boş pozisyonda kötü bir vuruşla topu yandan auta attı.

90+2. dakikada Chahechouhe'nun defansın arkasına pasına hareketlenen Emrah Başsan'ın soldan ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden sert şutunda, kaleci Gökhan Akkan yatarak topu çeldi. Önünde kalan meşin yuvarlağı altı pas içerisinde Oltan Karakullukçu dokunarak filelere gönderdi: 0-2.

Karşılaşma, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Çaykur Rizespor: 0 - Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 2

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk (Dk. 85 Onur Bulut), Talbi, Meriah, Melnjak, Donsah (Dk. 70 Doğan Erdoğan), Dokovic, Baiano (Dk. 85 Abdullah Durak), Michalak, Samudio (Dk. 65 Fernando), Skoda (Dk. 65 Soderlund)

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Szumski, Murat Uçar, Da Costa, Teikeu, Schwechlen, Omolo (Dk. 72 Buğra Çağıran), Boumal (Dk. 58 Osman Çelik), Cenk Ahmet Alkılıç, Novikovas (Dk. 86 Emrah Başsan), Chahechouhe, Gomes (Dk. 86 Oltan Karkullukçu)

Goller: Dk. 67 Chahechouhe, Dk. 90+2 Oltan Karakullukçu (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Kırmızı Kart: Dk. 83 Fernando (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 14 Baiano, Dk. 78 Dokoviç (Çaykur Rizespor) Dk. 52 Omolo, Dk. 56 Boumal, Dk. 77 Murat Uçar (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Editör

Son Güncelleme: 13.02.2021 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.