ÜLKELERDE TÜRKİYE, İLLERDE ERZURUM ŞAMPİYON

Türkiye Karate Federasyonu ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen 10. Uluslar arası Palandöken Karate Kupası Müsabakaları sona erdi.

26 Ağustos 2013 Pazartesi 09:40
ÜLKELERDE TÜRKİYE, İLLERDE ERZURUM ŞAMPİYON
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen turnuvanın organizasyonunu ise Erzurum Yakutiye Gençlikspor kulübü üstlendi. Dört gün süren 10. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nda, Türkiye genel klasmanda şampiyon oldu. İllerde ise şampiyonluk kupası genel klasmanda Erzurum Çelebispor’un oldu. 

Erzurum Kazım Karabekir Spor Salonu'nda, Türkiye'nin yanı sıra 12 ülke ile 56 ilden bin 750 civarında sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvanın son gününde büyükler kategorisinde kumitede final müsabakaları yapıldı.

TÜRKİYE 528 PUANLA ŞAMPİYON

Dört gün süren ve Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda 528 puanla Türkiye birinci, 318 puanla İran ikinci, Azerbaycan ise 142 puanla üçüncü oldu. İller bazında ise turnuvaya Antrenörler Özkan Krıveroğlu, Muhammet Çelebi ve Emre Karataş ile genç antrenörler nezaretinde çıkan Erzurum Çelebispor tüm rakiplerini geride bırakarak turnuvanın şampiyonluğunu kazandı. Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen törende, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Türkiye Karate Federasyonu Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, İran’ın Dünya Karate Hakemi Javad Salimi ile diğer davetliler takımlara kupalarını ve madalyalarını verdi.

DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ İYİ BİR PROVA OLDU

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte keyifli bir şekilde maçları izleyen Federasyon Başkanı Delihasan, turnuvada Türkiye'nin büyük başarı gösterdiğini belirterek, kendileri için dünya ve Avrupa şampiyonalarında birinci olmanın önemli olduğunu söyledi. Turnuvada tatamiye çıkan karatecilerin bir çoğunun milli takımlarda yer aldığını belirten Delihasan, Erzurum’daki turnuvanın Dünya Karate Şampiyonası öncesinde iyi bir prova olduğunu söyledi. Organizasyonun çok başarılı geçtiğini belirten Delihasan, "Karatecilerimiz burada maç yaptı, deneyim kazandı. Erzurum bu şampiyonayla büyük bir heyecan hissetti. Onun için olumlu ve güzel bir şampiyona oldu. Bin 750 civarında sporcu katılmıştı. Doğu'da en yüksek katılımla yapılan uluslararası turnuva çok başarılı geçti. Bu anlamda da organizasyonun bizim için ayrı bir önemi var" dedi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da karatenin dünya üzerinde çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu ve geniş kitlelere hitap eden bir spor dalı olduğunu belirterek, karatenin olimpiyatlarda yer alan bir spor dalı olması gerektiğini söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 26.08.2013 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.