SNOWBOARD DÜNYA GENÇLER ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Dünya Gençler Şampiyonası bugün Erzurum Palandöken’de antrenman kayışlarıyla başladı.

01 Mart 2013 Cuma 13:32
SNOWBOARD DÜNYA GENÇLER ŞAMPİYONASI BAŞLADI
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 1-11 Mart tarihleri arasında Erzurum Palandöken’de düzenlenecek olan Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası’na 33 ülkeden 400’ü aşkın sporcu ve idarecinin katılacağını ve bunun bir rekor olduğunu açıkladı.

Bugün resmi antrenman kayışlarıyla başlayan şampiyona hakkında konuşan Özer Ayık, şampiyonaya rekor başvuru yapıldığını söyledi. 

Şampiyona için hazırlıkların tamamlandığını, Erzurum’un örnek olabilecek bir çalışma sergilediğini ifade eden Ayık, “Erzurum Valiliği ve Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü’ne yürüttükleri özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum. Pistler tam anlamıyla hazır hale geldi. Biz de organizasyon için hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Ayık, şampiyona tarihindeki en büyük katılımın Palandöken’de olduğun altını çizerek, “Kısacası şimdiden rekor bize geçti. Bu rekoru geliştirmek istiyoruz. Biz bu şampiyonaya, önce Türkiye’nin sonra da Erzurum ve Palandöken’in tanıtımı gözüyle bakıyoruz. Dolayısıyla ne kadar çok ülke ve sporcuya ulaşabilirsek o kadar çok tanıtım yaparız düşüncesindeyiz. Yarın itibariyle yarışlara katılacak ülkeler Erzurum’a gelecek. Bugün itibaren de pistleri antrenman için açtık. Cumartesi günü 19.30’da da Kayakla Atlama Kuleleri’nde şampiyonanın açılışını, yine mütevazi ama coşkulu, yine unutulmaz bir programla gerçekleştireceğiz. Yerel insan gücümüzü kullanarak yapacağımız açılış 1,5 saat sürecek. Açılış programımıza tüm halkımızı buradan davet ediyorum. Biz bu coşkuyu halkımızla paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Ayık, 4 Mart itibariyle de yarışların başlayacağını ve şampiyonanın 11 Mart’ta sona ereceğini ifade ederek, “Gerçekten çok zor şartlar altında yapılan bir yarış. Hazırlık sürecinde Valilik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne özel bir teşekkür sunmak istiyorum. Pistlerin hazırlanmasında büyük gayretleri ve çabaları oldu. Ayrıca Atatürk Üniversitesi de bize destek veriyor. İletişim Fakültesi basın ofisini oluşturuyor. Ayrıca üniversiteden de 200 gönüllü bu organizasyonda bizimle çalışacak. Akreditasyon ve teknik toplantılara kadar her şey federasyonumuzun sorumluluğunda. Hiçbir sorun yaşamamak için yurt dışından da profesyonel hizmet aldık. Özetlemem gerekirse her şey dört dörtlük gidiyor. Tüm birimler elinden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisinde” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 01.03.2013 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.