PALANDÖKEN KARATE TURNUVASI BAŞLIYOR

11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 25 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılımıyla başlıyor.

15 Ağustos 2014 Cuma 01:12
PALANDÖKEN KARATE TURNUVASI BAŞLIYOR
Türkiye Karate Federasyonu’nun 2014 yılı faaliyet takviminde yer alan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 15-17 Ağustos günleri arasında Palandöken’de gerçekleşecek. Yakutiye ilçesinde bulunan Buz Hokeyi Salonu’nun ev sahipliği yapacağı turnuva ferdi ve takım olmak üzere minik, yıldız, ümit, genç, büyük ve veteran kategorilerinde yapılacak. 25 ülke bayrağının dalgalanacağı 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nda yaklaşık 2 bin 500 sporcu tatamiye çıkacak.

Türkiye’nin yanı sıra Filistin’in de özel davet ile yer alacağı organizasyona Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Irak, İran, İsveç, Kıbrıs, Kosova, Makedonya, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna, Yeni Zelanda, Yunanistan, Tayland ve Filipinler katılacak. Üç gün sürecek müsabakalar sonunda kulüpler ve ülkeler bazında genel sıralamada ilk üç sırayı alanlara toplam 7 bin TL’lik para ödülü verilecek.

15 Ağustos Cuma günü kata eleme ve finalleri ile başlayacak turnuva, 16-17 Ağustos günlerinde yapılacak komite eleme ve finalleri ile sona erecek. Turnuvanın açılış seremonisi ise 16 Ağustos Cumartesi günü, saat 15.30’da gerçekleşecek.



AHMET ÇELEBİ: “SPORCULAR İÇİN FARKLI BİR DENEYİM OLACAK”

Erzurum Karate İl Temsilcisi ve Organizasyon Direktörü Ahmet Çelebi, yaklaşık iki aydır 25 kişilik bir ekiple yoğun bir çalışma içerisinde turnuvaya hazırlandıklarını belirterek, "Üç gün sürecek organizasyon yüksek kalitede geçecek. Müsabakalara ev sahipliği yapacak buz hokeyi salonunun zemininde yer alan 5 santimlik buz, sporcuların etkilenmemesi adına eritildi. Ülkemizde düzenlenen organizasyonlara yabancı ülkeler büyük önem veriyor ve katılmak istiyor. Katılımın fazla olması Türkiye'nin karatede ortaya koyduğu gücü yansıtıyor. Bu şampiyona, mücadele edecek sporcular için farklı bir deneyim olacak. Tüm sporcularımıza ve katılımcılara başarılar diliyorum” dedi.



ESAT DELİHASAN: “MİNİK VE YILDIZ TAKIMLARININ DA TECRÜBE KAZANMASINI AMAÇLIYORUZ”

11 yıl önce bölgesel olarak başlayan turnuvanın uluslararası arenaya taşındığını ifade eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Turnuva geçtiğimiz yıl başlatılan '81 İlde Karate' projesi açısından da büyük önem taşıyor. Turnuvada, Türkiye Minikler ve Yıldızlar Şampiyonası ile Anadolu Yıldızlar Ligi’nde dereceye giren sporculardan oluşan Minik ve Yıldız Milli Takımları da yer alacak. Onların da tecrübe kazanmasını amaçlıyoruz. İlerleyen yıllarda uluslararası arenalarda bizi temsil edecek bu sporcularımızın performanslarını etkileyecek stres, endişe gibi durumlar yaşamamasını istiyoruz. Çocuklarımızın hepsi şampiyon olsun, madalya kazansın diye düşünmüyoruz. Sporcularımızın eksiklerini görebilmek, tecrübe kazandırabilmek, rakiplerini tanıyabilmeleri ve eksiklerini tamamlayacak çalışma planı hazırlayabilmek madalya almaktan daha önemli” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 15.08.2014 01:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.