KARATENİN KALBİ ERZURUM'DA ATIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile diğer paydaşların ortaklaşa düzenlediği 13. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası, açılış seremonisiyle başladı.

admin
admin
06 Ağustos 2016 Cumartesi 08:46
KARATENİN KALBİ ERZURUM'DA ATIYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile diğer paydaşların ortaklaşa düzenlediği 13. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası, açılış seremonisiyle başladı. 32 ülkeden 2 bin sporcunun katıldığı şampiyonada dünyanın yetenekli sporcuları şampiyon olmanın mücadelesini verecek.
Yenişehir 2 Bin Kişilik Buz Pateni Salonu’nda düzenlenen açılışta günün anlam ve önemini belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Spor, belirli kurallar içerisinde yapılan, rekabete dayalı, sosyalleştirici, fiziki ve zihni hareketlerin bir bütünüdür. Spor, günümüzde kültürlerarası birleştirici gücü ve giderek artan rekabet düzeyi ile ulusal kimliğin ve prestijin dünyada kanıtlandığı bir alana dönüşmüştür” dedi. Erzurum’un olimpiyat kenti olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Türkiye’nin en köklü spor şehirlerinden biri olan Erzurum, aynı zamanda bir olimpiyat kentidir. Bu şehirde 2011 Üniversiade Kış Oyunları gerçekleştirilmiştir. İnşallah önümüzdeki yıl EYOWF 2017 de yine şehrimizde yapılacaktır. Kış, buz ve salon sporlarında Avrupa ve Dünya ölçeğinde elde ettiği derecelerle adından sıkça söz ettiren Erzurum’da şuan itibariyle 46 bin 492 lisanslı sporcu bulunmaktadır. 19 bin 105 faal sporcuya sahip şehrimizde temel amacımız, Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda şampiyon olacak sporcular yetiştirmektir.”
SEKMEN'DEN ANLAMLI MESAJ
Başkan Mehmet Sekmen, şampiyonada dünya genelinde gerçekleştirilen terör eylemlerini kınadı. Sekmen, şöyle dedi: “Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlar tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’na 32 ülkeden katılan 2 bin sporcu, sporun evrensel ruhunda galip gelmenin mücadelesini vererek, uluslararası barışa, kardeşliğe adım atmış olacak. Şunu ifade edeyim ki, dünyamızın barışa, kardeşliğe, huzura ihtiyacı var. Dini, dili, ırkı ve rengi ne olursa olsun, dünyanın hangi ülkesinde yaşarsak yaşayalım barış, sevgi, huzur ve mutluluk içerisinde kardeşçe yaşamamız gerekiyor.” Erzurum’un sporda da marka bir kent olduğunu anımsatan Sekmen, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, ulusal ve uluslararası spor organizasyonları ile sporda marka bir şehir haline gelmeye özen gösteriyoruz. 2 yılda yapılan 63 ulusal ve uluslararası spor organizasyonuyla şehrimizi dünya çapında tanıtmaya çalışıyoruz. Futbol, karate, güreş, yarı maraton, tenis, sürat pateni, dağcılık, kızak, kayak, yaz ve kış spor okulları, buz hokeyi, kış ve salon sporlarında önemli organizasyonlarla Erzurum’u sporda zirveye çıkarmak için büyük bir çaba harcıyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Valiliğimize, Federasyon Başkanlığına, Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyona katılan ülkelerin temsilcilerine teşekkür ederken, şampiyonaya katılan tüm sporcular ve teknik heyete de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
“TÜRK MİLLETİ ASİL VE VATANSEVERDİR"
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da, “Şampiyonanın düzenlemesine destek veren Erzurum Büyükşehir Belediyemize, il müdürlüğümüze, il temsilciliğimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini bildiren Delihasan, sözlerini şöyle tamamladı: “İçerisinde bulunduğumuz dönem gerçekten zor bir dönemdir. Sokaklarda gördük ki normal şartlarda kendisini dövmeye kalkan birine karşı koyamayacak insanlar çok büyük cesaretle tankların önüne yattı. Türk milletinin ne kadar asil, ne kadar vatansever, ne kadar bayrağına düşkün, dinine, inancına düşkün olduğuna bir kez daha şahit olduk. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah onlardan razı olsun. Gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Karate camiası olarak da ilk andan itibaren bütün camiamızı Reis-i Cumhurumuzun Başkumandanımızın dediği gibi biz de sokaklara sahip çıkmaya davet ettik. Camiamız büyük bir çoğunlukla halkımızla birlikte sokaktaki yerini aldı.
Buraya katılan yabancı ülke temsilcilerine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü şunu biliyoruz ki, dış basın Türkiye’deki olayları çarpıtarak farklı yönleriyle aktarıyor. Lütfen ülkenize döndüğünüzde Türkiye’nin durumunu gördüğünüz şekilde anlatın. Türkiye gerçekten demokrasisi güçlü, halkı demokrasiye inanmış, birlik ve beraberlik içerisinde bu işlerin üstesinden geliyor. Ülkem adına buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”
Delihasan’ın ardından Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Palandöken Karate Şampiyonası Koordinatörü Ahmet Çelebi, dev organizasyona katkı sunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.