Erzurum’da 1949 yılında, 3 Temmuz stadyumu yapıldı. 1959 yılında kapalı spor salonu ve 1973 yılında da Ilıca yolu üzerinde 15 bin seyirci kapasiteli Cemal Gürsel, şimdiki adıyla Kazım Karabekir stadyumu inşa edildi. 2010 yılında elden geçirilen, kapasitesi artırılan, alttan ve üstten ısıtma sistemiyle ışıklandırması yapılan Erzurum’un stadyumu artık yama tutmuyor… Bizde stadyum isteriz..!

Türk spor tarihinin en büyük organizasyonu olan Winter Universiade 2011 kış oyunlarına ev sahipliği yapan, yüksek irtifa kamp merkezi ile Anadolu'nun kamp merkezi olan, üç yılda üç lig atlayarak dünya spor tarihine adını yazdıran futbol takımıyla ve tüm dallardaki spor tesisleriyle bir marka olan spor şehri Erzurum, yeni bir stadyumu hak etmiyor mu? İyi ama neden? Yoksa Erzurum’un sahibi mi yok..!

Gençlik ve spor bakanlığının 2022 yılı bütçesi 27 milyar 782 milyon 948 bin lira. Adana, Hatay, Ordu, Giresun, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Antalya, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Samsun, Trabzon, Sivas, Konya, Kayseri, Eskişehir, İstanbul, Afyon, Rize, Batman ve Çorum illerine yepyeni modern stadyumlar yapılırken, kış memleketi Erzurum’un 49 yaşındaki stadyumu neden yenilenmiyor..? Utanmalısınız Erzurum’un siyasileri..!

Tüm liglerdeki seyirci rekorunu elinde bulunduran, Erzurumspor futbol kulübünün de kullandığı stadyumun kapasitesi, tadilatlarla yanılmıyorsam 26 bine kadar yükseltilmişti. İhtiyaca cevap vermediğini görmek için takımın lig maçlarından herhangi birisini izlemek yeterli. Dadaşlar, üstü açılıp, kapanabilen kış şartlarına uygun modern bir stadyum istiyor. Ha bu arada yanlış anlaşılmasın, kendimiz için değil, buraya deplasmana gelen takımların sağlık ve sıhhati (!) için istiyoruz..!

Neden mi? Neden olacak, tüm takımlar Erzurum deplasmanında ağlamaktan top oynayamıyor da ondan..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.