Erzurum'da "Beraber Yürüyelim" etkinliği

Erzurum'da 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, "Beraber Yürüyelim" etkinliği yapıldı.

admin
admin
23 Eylül 2019 Pazartesi 07:02
Erzurum'da "Beraber Yürüyelim" etkinliği

Erzurum'da Avrupa Birliği'nin (AB) sürdürülebilir ulaşım politikası alanındaki hedeflerine dikkat çekmek amacıyla başlattığı 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, "Beraber Yürüyelim" temalı yürüyüş düzenlendi.

Erzurum Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından Lalapaşa Cami önünde düzenlenen yürüyüşte, 7'den 70'e binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, etkinlik sonrası yaptığı konuşmada, Avrupa Hareketlilik haftasının her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlandığını hatırlattı.

Temel amacın, fiziksel aktiviteyle hareketlilik ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal farkındalığın gelişmesine katkı sunmak olduğunu ifade eden Taşkesenligil, "Bu hafta tüm Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır. 'Beraber yürüyelim sloganın' benimsendiği haftada, şehirlerde motorize trafiğin kısıtlanması, çevreci alternatifin geliştirilmesi, toplumsal alanların daha sağlıklı hale getirilmesi, sağlıklı ve aktif yaşlanma politikalarının desteklenmesi amaçlanıyor." dedi.

Konuşmanın ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı farklı branşlardaki sporcular tarafından gösteri yapıldı.

Yürüyüşe, Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.