ÇELEBİ: KARATE'DE TÜRKİYE'NİN MERKEZİYİZ

Uluslararası ve ulusal organizasyonlarda adını sıkça duyuran Erzurum, Karate spor branşında Türkiye'nin sayılı merkezlerinden biri oldu.

24 Kasım 2013 Pazar 13:01
ÇELEBİ: KARATE'DE TÜRKİYE'NİN MERKEZİYİZ
Bu alanda canla başla çalışan Karate Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, şimdiye kadar 15 bin kişiye karate öğreten ülkenin sayılı antrenörleri arasında yer aldı. 1990'lı yıllarda kurulan Çelebi Spor Kulübü ile birlikte hayallerini gerçekleştiren milli sporcu ve antrenör Çelebi'nin bu branşa olan ilgisi Erzurum'da binlerce kişinin karate öğrenmesine vesile oldu. Karate Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Karate spor branşının kentte yaygınlaşmasından ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. 

Başkan Çelebi, şu görüşlere yer verdi:

"Erzurum, Karate'de Türkiye'nin merkezi oldu. Uluslararası ve ulusal etkinliklere ev sahipliği yapan şehrimizde karateye 7'den 70'e herkes büyük bir ilgi gösteriyor. Karate, kişinin kendini; bedensel ve zihinsel olarak eğitmesi ilkesi üzerine kuruludur. Eğitim sistemi sayesinde insanı şiddetten uzaklaştıran ve barışçıl duygular beslemesini sağlayan bir disiplindir. Bu disiplini bir hayat felsefesi olarak gören sporcularımızın elde ettiği Türkiye, Avrupa, Balkan ve Dünya dereceleri bizleri çok mutlu ediyor."

BUNLAR DA "KARATE KİD"LER

Erzurum'da Çelebi Spor Kulübü bünyesinde Karate öğrenen Erzurumlu minik sporcular, Karate Antrenörü Bahadır Sayıncı'nın yönetiminde spor branşının öğretilerinden yararlanıyor. Boş vakiterinde gönül verdiği Karate sporunu çocuklara öğreten Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Bahadır Sayıncı, Karate'nin insanlar üzerindeki bedensel ve zihinsel katkısını genç ve dinamik bir yapıya sahip olan sporculara aktarıyor. Sayıncı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 5 grupta 150 öğrenciye karate öğrettiğini bildirdi. Tecrübeli antrenör Sayıncı, "Milli takımımıza sporcu yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Çelebi Spor Kulübü'nün sporcularından Muhammet Emin Doğan da, kendilerine bu imkanı sunan Ahmet Çelebi ve ekibine teşekkür etti. Doğan, "Bize Karate'yi sevdiren Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi ve Bahadır Sayıncı hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayelerinde boş vakitlerimizi sporla değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 24.11.2013 13:02
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKarateAhmet Çelebi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.