CAS KARARINI VERDİ

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, Fenerbahçe'ye verilen 2 yıl men cezasını onadı.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 12:49
CAS KARARINI VERDİ
Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvurunun görüşüldüğü duruşmalı toplantıların ardından karar bugün açıklandı.
Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa Kupaları'ndan iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuru için karar verdi. CAS iki yıllık men cezasını onadı.
CEZA 2 YILA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
F.Bahçe'nin, UEFA Disiplin Kurulu'nun, Süper Lig'de 2010-11 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili verdiği 2+1 yıl men cezası için UEFA Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazla ceza 2 yıla düşürülmüştü. CAS'ın Beşiktaş ile ilgili kararını ise önümüzdeki cuma günü açıklaması bekleniyor.
UEFA ACİL TOPLANIYOR
Fenerbahçe'ye verilen 2 yıl men kararı sonrası UEFA, yarın öğleden sonra acil olarak toplanacağını resmi internet sitesinden açıkladı. Fenerbahçe'nin durumunu masaya yatıracak olan UEFA bundan sonraki süreç ile ilgili kararını yarın alacak.
FENERBAHÇE, CAS'IN KARARINI KAP'A BİLDİRDİ
Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuru için karar verildi. CAS iki yıllık men cezasını onadı.
Bu karar Fenerbahçe AŞ tarafından KAP'a şöyle duyuruldu:
UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü aleyhine vermiş olduğu 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili kararın iptaline ilişkin Kulübümüz tarafından yapılan başvuru, CAS Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin 28.08.13 tarihli kararı ile reddedilmiş ve UEFA Tahkim Kurulu'nun 10 Temmuz 2013 tarihli kararının onandığı tarafımıza bildirilmiştir"

Mehmet Demirkol cezayı yorumladı
CAS'ın kararının açıklanmasının hemen ardından NTVSPOR'a konuşan Mehmet Demirkol'un canlı yayındaki açıklamalarından satır başları şöyle: "Söyleniyordu beklenen gibi bir kara değildi. Ne etkileri olacak ona bakmak lazım Fenerbahçe'nin ekonomisine yönetime Lig'e etkisi olacak. Bu zaman kadar iyi yönetilemeyen bu konu daha iyi yönetilebilir. UEFA daha detaylı kararı açıklar bu seneden mi başlayacak göreceğiz. Fenerbahçe için neler olacak göreceğiz.
İlk ceza verildiğinde takımdan bir çok oyuncu ayrılmıştı
Bu durumdayken Emenike transfer edilmişken böyle gider bu kadro. Bir oyuncu ben gitmek istemiyorum demediği sürece bu kadro bozulmayacak tepkileri olacak mı göreceğiz. Fenerbahçe kongresinde neler olacak onu merak ediyoruz.!
CEZA 2 YILA İNDİRİLMİŞTİ
F.Bahçe'nin, UEFA Disiplin Kurulu'nun, Süper Lig'de 2010-11 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili verdiği 2+1 yıl men cezası için UEFA Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazla ceza 2 yıla düşürülmüştü.
CAS'ın Beşiktaş ile ilgili kararını ise 30 Ağustos'ta açıklaması bekleniyor.

Editör

Son Güncelleme: 28.08.2013 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.