194 gündür devam eden savaşın kazananı Rusya ve Ukrayna olurken, kaybeden ABD ve Avrupa oldu. Enerji tedariki yüzünden özellikle Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve ABD’de bu kış çok zor geçecek. Önümüzdeki Kasım - Nisan arasında 1 milyon Rus, en az bir o kadar da Avrupalı Türkiye’ye zorunlu sefere çıkıyor. Dünyanın parlayan yıldızı Erzurum’un Palandöken’i ise daha şimdiden revaçta…

THY, Rusya’nın önde gelen dev Türk tur operatörleri Anez, Pegas ve Coral ile yaz dönemi için koltuk anlaşması yapmıştı. Bu anlaşmaya kış sezonu da eklendi. Rusların tercihi deniz için Antalya, kayak için de Erzurum olacak. Bunun yanında enerjide kısıtlamalara gidilen Avrupa’da kış’ı tatilde geçirecek. En çok tercih edilecek iller; Antalya, Muğla, İzmir, İstanbul, Kayseri, Bursa ve Erzurum olacak.

Palandöken, bu yıl 1 milyon 823 bin 258 kişiyi ağırladı. 2022 yılında Erzurum’da 4 yeni yıldızlı otel daha faaliyete geçerken, bir otel zinciri de arsa satın aldı. 160 oteli olan Erzurum’un 122 oteli turizm ruhsat belgesine sahip. Şehirdeki oda sayısı 4 bin 500 olurken, 10 bin 919 adette yatak kapasitesi bulunuyor. Çalışmaları devam eden Konaklı ve Palandöken kayak merkezlerinin birleştirilmesi de şehrin kış masalı ve rüya projesi.

Enerjide Rusya, gıda da Ukrayna’nın gözünün içine bakılan kuzey yarım kürede artık yaz bitti, güz yelleri esmeye başladı. Sararan yaprakların ardından beyaz örtüsüyle kış, yeryüzünü saracak. Son haçlı seferini 750 yıl önce yapan batılılar, bu kez ısınmak ve ayakta kalabilmek için hilalin altında sobanın çevresinde toplanacaklar… Daha şimdiden Avrupa’da soba için sefer planları yapıldı bile.

İnşallah birkaç ay sonra Anadolu’da ‘Kış bereketi’ yaşanacak..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.