Uykusuz doğru isim miydi?

Uykusuz doğru isim miydi?

admin
admin
02 Nisan 2019 Salı 23:23
Uykusuz doğru isim miydi?

Vedat REFAYELİ

Yerel seçim sonrasında büyük şok yaşayan İYİ Parti’de Mahmut Uykusuz ismi tartışmaya açılmış durumda. Çoğu kişi, seçimin açık oy farkıyla kaybedilmesinde Mahmut Uykusuz isminin olumsuz etkisi olduğunu belirtirken, ‘Yıpranmamış, umut vadeden bir adayımız olsaydı kazanabilirdik. Mahmut bey yıpranmış bir isimdi ve hiçbir surette Erzurum kamuoyuna umut telkin edemedi’’ diyorlar.

Bana göre Mahmut Uykusuz, daha il başkanını bile tanımadığımız İYİ Parti’nin en iyi adaylarından biriydi. Geçmişte büyükşehir belediye başkanlığı yapmış olması onu yıpratmamış, aksine isim olarak bir çok isimden daha avantajlı duruma sokmuştur aslında. Her ne kadar sonucu benim için de sürpriz olmasa da İYİ Parti’nin yaşadığı başarısızlığın sebebi olarak Uykusuz’u göstermek, olsa olsa ona büyük haksızlık olur.

Ne derlerse desinler, Uykusuz eksilerinden çok artıları olan bir isimdi. Açıkçası biri bana Mahmut Uykusuz dışında şu aday ile seçime girseydi İYİ Parti kazanırdı diyecekse bayağı bir ikna etmesi gerekecek.

Sözün özü Uykusuz’un rüzgarı bir türlü olmadı. Her ne kadar kendisi kazanacağına dair inanmış olsa ve bu inancını zaman zaman da bizlere dile getirmiş olsa da sonuç beklenmeyen bir sonuç değildi. Ve Uykusuz değil de başka ki olaydı en azından o yüzdeler ters yüz edilmiş olmazdı, olamazdı.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.