SERDARLI BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Serdarlı Belediye Başkanı Muammer Yiğider, AK Parti’den istifa ederek, Tortum’dan bağımsız belediye başkan adayı oldu.

31 Ocak 2014 Cuma 22:39
SERDARLI BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
AK Parti’den Tortum Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Yiğider, partinin Tortum’da mevcut başkanla devam etme kararı almasının ardından bağımsız aday oldu.
Aday adaylığı sürecinde kendisini destekleyenlere teşekkür eden Muammer Yiğider, “Mensubu olmakla onur duyduğum AK Parti aday adaylığım döneminde bana desteklerini esirgemeyen ailem, arkadaşlarım ve tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. İnanın öyle büyük destek verdiniz ki siyasi alanda adımızın geçtiği her yerde bizi ilk sıraya taşıyarak onurlandırdınız. Sizlere her ne kadar teşekkür etsem hakkınızı ödeyemem.” dedi.
“Büyük çaba ve gayretlerimize rağmen partimiz tercihini mevcut ilçe belediye başkanımızdan yana kullanmıştır. partimizin bu kararına saygı duyuyorum.”  diyen Yiğider açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bunca yıl birlikte çalıştığımız partimizden istemeyerek de olsa istifa formalitesini yerine getirmekten büyük üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Ve en yakın zamanda yine yuvaya dönmenin umudunu taşıyorum. Kardeşlerim biz Tortum Belediye Başkanlığı’na aday olurken Serdarlı Belediye Başkanlığım döneminde yapmış olduğumuz başarılı hizmetlerin ve Serdarlı’da gerçekleştirdiğimiz dönüşümün referansı ile yola çıktık. Kardeşlerim biliyoruz ki, Tortum Belediyesi artık sadece Tortum merkezden ibaret değil, 4 büyük belde ve 43 köyün bütünüyle birlikte büyük ve karmaşık bir coğrafyaya sahip. Böylesine büyük ve zorlu bir görev ancak genç, enerjik, köyü ve mecrayı bilen şehircilik anlayışına hakim değişim ve dönüşüm yapma kapasitesi ve kararlılığı olan bir başkan ve deneyimli kadrolarla yapılabileceği düşüncesi ile yola çıktık. Yaptıklarımızı da yapabileceklerimizin teminatı olarak gösterdik. Partimize yük değil partimize güç vermek istedik ve birçok insan bunun farkında olmasına rağmen biz bunları Ankara da ya yeterince anlatamadık ya da bizi anlamak istemediler. Yinede birlikte çalışma şerefine nail olduğum partimin hiç bir ferdine veya kurumuna kırgın değilim. Ama halkımızın aday gösterilmememiz karşısında öyle yoğun bir tepkisi oldu ki bu durum görmemezlikten gelinemez diye düşündük. Kardeşlerim gelinen bu noktada sizlerin talebi üzerine biz de düşüncelerimizi siz değerli halkımıza taşımaya ve sizlerin terazisine teslim etmeye karar verdik. Böylesine büyük bir partinin mensubu olmamızdan sonra başka bir parti amblemi altında seçime girmemizin uygun olmayacağı kanaatiyle bağımsız aday olmaya karar verdik. Evet, kardeşlerim biz aday olmaya karar verdik ama asıl karar siz değerli halkımızın kararıdır. Kararınızın başımızın üstünde olacağını ve hakkımızda hayırlısı ne ise yüce Allah’ın onu nasip etmesi dileklerimizle kararınız kararımızdır. 

Editör

Son Güncelleme: 31.01.2014 22:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat akkaya 2014-02-01 15:05:05

ya nedir bu sizin ak paartiden isdediniz