SEÇİM ÖNCESİ 3 BAKAN NEDEN İSTİFA EDER?

İsmet İnönü'nün treni durdu diye, her seçim öncesi "3 bakanın istifa etmesini" gerekliliği yıllardır devam ediyor..

03 Mart 2015 Salı 22:41
SEÇİM ÖNCESİ 3 BAKAN NEDEN İSTİFA EDER?
İsmet İnönü'nün treni durdu diye, her seçim öncesi "3 bakanın istifa etmesini" gerekliliği yıllardır devam ediyor..
7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk nedeniyle, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Lütfi Elvan görevlerinden istifa etti.
İNÖNÜ'NÜN TRENİ DURDU DİYE YASA ÇIKTI
Söz konusu 3 bakanın zorunlu olarak seçim öncesi istifa etmesini gerektiren yasanın İsmet İnönü ve CHP ile bir ilgisi var:
Yıl 1959. İktidarda, Menderes'li Demokrat Parti, muhalefette İsmet Paşa'lı CHP var. Siyasi hava çok gergin. CHP, dönemin iktidarının rejimi tehlikeye soktuğu iddiasında.
CHP lideri İnönü, her fırsatta Menderes liderliğindeki DP iktidarının ülkeyi krize soktuğunu iddia ediyor, üniversite hocaları da öğrencileriyle birlikte iktidar aleyhine yürüyüşler yapıyor; Tandoğan, Çağlayan, Manisa, Çanakkale ve İzmir'de olduğu gibi.
KAYSERİ MİTİNGİNE GİDERKEN..
İnönü, bir miting için Ankara'dan Kayseri'ye giderken bindiği tren Kayseri yakınlarındaki Himmetdede İstasyonu'nda bilinmeyen bir nedenle duruyor. Yaklaşık üç saatlik rötarın ardından hareket eden trenin durması bu gün istifa eden üç bakanlarla birlikte bu zamana kadar görev yapmış tüm bakanlara kesildi.
İLK FATURA ULAŞTIRMA BAKANINA KESİLDİ
Öyle ki trenin durması 27 Mayıs Darbesi'nin de önemli gerekçelerinden birisi olarak sayılır. Trenin durmasından dönemin Ulaştırma Bakanı sorumlu tutularak bu görevde bulunan kişilerin seçimlere 3 ay kala istifa etmesini gerektiren bir madde konur.
Daha sonra bu maddeye İçişleri ve Adalet Bakanı'nın hangi sebeple eklendiği ise bilinmez.

Editör

Son Güncelleme: 03.03.2015 22:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.