ÖZKILIÇ’TAN ‘YAŞAM KALİTESİ’ SÖZÜ

Milliyetçi Hareket Partisi Yakutiye Belediye Başkan adayı Nurullah Özkılıç, Yakutiye’ye bağlı mahalle olan köylere ziyarette bulundu.

20 Ocak 2014 Pazartesi 09:12
ÖZKILIÇ’TAN ‘YAŞAM KALİTESİ’ SÖZÜ
Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Özkılıç, Mahalle olan köylerin durumlarının ortada olduğunu belirterek, herkesin bir vicdan muhasebesi yapması gerektiğini söyledi. 
Dumlu, Güzelova, Yolgeçti, Yeşilyayla, Akdağ, Kırmızıtaş, Söğütyanı, Köşk, Ortadüzü, Umudum, Değirmenler, Altınbulak, Uzunyayla, Arıbahçe, Güngörmez, Yeşildere, Dadaşköy, Şıh Köyü, Çiflik’te seçim çalışması yapan Özkılıç, buraların geçmişten günümüze Erzurum’un kimliğini yansıtan nadide alanlar olduğunu ve buralara hizmet dikkatinin gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
ÖZKILIÇ’LA DERTLEŞTİLER
Köylerin mahalleye dönüştürülmesi sürecinde öngörülen ve halk tarafından beklenen hizmetin alınamadığını kaydeden vatandaşlar, Özkılıç’la sorunlarını paylaştı. Mahalleleşen köylerine bir kez asfalt atıldığını, asfaltın altı ay sonra söküldüğünü kaydeden vatandaşlar, MHP adayından seçilmesi durumunda mahalleleşen köylere ilgi göstermesini istedi.
GÖÇ VE ALT YAPI SORUNU
Mahalle statüsüne kavuşan köylerin yaşanabilir hale gelebilmesi için alt yapı sorunlarının tamamen ortadan kaldırılması ve çağdaş bir üst yapılaşmanın gerçekleşmesi gerektiğine değinen MHP adayı Özkılıç, seçilmeleri halinde mahalle hüvviyeti alan köyler için özel hizmet masası oluşturacaklarını ve bu alanlarda altyapı çalışmalarının takipçisi olacaklarını söyledi.
ÖZKILIÇ SÖZ VERDİ
Erzurum’un yıllardır karşı karşıya bulunduğu göç sorununun temelinde kırsal kesimlerin ihmalinin büyük pay edindiğini söyleyen Özkılıç, bu alanlarda yaşam kalitesinin artırılmaması halinde göçün artarak süreceğini, bunun da Erzurum adına önemli bir kayıp olacağını savundu. Mahalle kimliği alan köylerde bu güne kadar önceliğin belirlenmediğine dikkat çeken Özkılıç,” Eğer buralara hizmet vereceksiniz ve bunda ciddiyseniz önceliği belirlemek durumundasınız. Ancak bugüne kadar bunun yapılmamış olması üzüntü vericidir. Biz önce altyapı eksikliğini gidermeyi, sonra da bu örgü üzerinde modern bir üst yapılaşmayı öngörüyoruz. Yani yaşam kalitesi sözü veriyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 20.01.2014 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.