Kaza geliyorum dedi!

Kaza geliyorum dedi!

admin
admin
02 Nisan 2019 Salı 22:56
Kaza geliyorum dedi!

Vedat REFAYELİ

AK Parti’de ilk başlardan itibaren Tortum’da adayın tutmadığı, seçimin kaybedileceği endişesi vardı. O açıdan gerek millletvekilleri ve gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı, aksi bir sonuç çıkmasın diye bayağı bir Tortum’a bastırdı. Hatta seçimden bir gün önce dahi Sekmen Tortum’daydı, seçmene ikna turuna gitmişti. Çünkü haberler kötüydü ve bir şekilde bunun önüne geçilmesi gerekiyordu.

Özellikle de BBP’den aday olan Muammer Yiğider’in kazanacağına dair inanç çok kuvvetliydi, nitekim de öyle oldu. Daha önce AK Parti’den aday adayı olan Yiğider, sonunda muradına da erdi. İlk günden iyi bir rüzgar estiren Yiğider, bu defa BBP kanalıyla aday oldu ve seçilmiş kazanarak Tortum’un yeni belediye başkanı olmayı başardı.

Bu arada Tortum’da yaşanan bu sürpriz gelişmede eski Başkan Hasan Çakmak’ın da etkili olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. İlk başlardan itibaren Hasan Çakmak BBP adayının yanında pozisyon aldı ve kazanması için çok çalıştı. Zaman zaman Yiğider’in seçim bürosundan çıkmadı. Hatta iddiaya göre AK parti adayı Ömen Hancı’ya karşı zafer kazanan ve koltuğa oturacak iki kişi olduğu söyleniyor, birisi Muammer Yiğiter ise diğeri de Hasan Çakmak!

O açıdan bir çoklarına göre sürpriz olarak değerlendirilen Tortum’daki seçimde sürpriz filan olmadı, beklenen oldu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.