KAYA'DAN BAKAN KILIÇ'A SORULAR

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Erzurum'a gelen Spor Bakanı Suat Kılıç'a, kurumunu ilgilendiren sorular yöneltti.

06 Aralık 2012 Perşembe 19:13
KAYA'DAN BAKAN KILIÇ'A SORULAR

Kaya, “Hepinizin malumu olduğu üzere kış aylarının, kar yağışının yoğun yaşandığı ve sınırları içerisinde kış turizmine damga vurabilecek nitelikte Palandöken gibi bir dağa sahip bulunan bir coğrafyada yaşamaktayız” diye konuştu.

MHP Erzurum İl Başkanı Kaya, şöyle dedi:

“Peki, acaba nimet sayılabilecek bu alternatifler yeterince değerlendirilebiliyor mu? 2011 yılında ilimizde Üniversiade Kış Oyunları adı altında bir organizasyon yapıldı. Acaba bu organizasyon ilimize ne kazandırdı? Buna benzer organizasyonların yapıldığı şehirlerin durumu ortada. Bu şehirlerde bu organizasyonlar için yapılan tesislerin hepsi bugün farklı müsabakalar içinde kullanılmaktadır. Peki, bunları yapmak bizim için çok mu zor? Biz ki, zincirlenen boğaza karşı gemileri karadan yürüten bir toplumuz, yaşadığımız şehir için kayda değer bir şeyler mi yapamayacağız? Elbette yapabiliriz ancak, bütün bunları yapabilmek için yaşadığı topraklara adanmış yüreklerin iş başında olması gerekir. Evet, 2011 yılında şehrimizde bir olimpiyat düzenlendi. Ne hikmetse kamuoyunda olimpiyatların şehrimize kazandırdıkları yerine kaybettirdikleri konuşuldu. Demek ki burada bir sıkıntı var. Demek ki şehirde yaşayanlar olimpiyatların sonucundan, kazanımlarından memnun kalmamış. Bundan da şehrimize bir getirisi olmadığı sonucu ortaya çıkmaktadır.”

 

İşte Kaya’nın Bakan Kılıç’a olan soruları:

 

1 - Olimpiyatlar nedeniyle şehrimize gelen 800 küsur trilyonun, yeterli olmadığından dolayı, pist kenar korumalarının gelişmiş ülkelerdeki gibi tor yerine ağaçtan yapılmasını anlıyoruz.

 

2 - Kayak pistlerinin suni karlaması için ihtiyacı olan suyu toplaması gereken gölet’in, tabanındaki problemden dolayı bir kerede onarım görmesine rağmen suyu tutmadığı söylenmektedir.

 

3 - Eğer bu iddia doğruysa bu beceriksizliğin sorumlusu kim ya da kimlerdir?

 

4 - Uluslararası kayak yarışmalarının başlamasına rağmen Türkiye Kayak Milli Takımının 8 aydır bu yarışmalara katılamama sebebi nedir?

 

5 - Kış Spor Merkezi yapacağız dedikleri Erzurum’da yapılması planlanan ve dünya kış sporları atlama dalında önemli iki etabı olan Kuzey Kombina ve Nordik Kombina şampiyonalarının iptal edilme nedenini açıklayacak bir cesur yürek var mı?

 

6 - Palandöken Kayak Merkezinde bulunan ve Gondol diye adlandırılan tesisin halatının esnemeden dolayı onarıma alınması gerekiyorken, neden onarılmadığını ve bu tesisin onarımı yapılmadan kışın o haliyle mi sporcuların hizmetine sunacaklarını kamuoyuna açıklayabilecekler mi?

 

7 - Atlama kulelerinin yaz şartlarında bile atlanılabilir bir teknikle yapıldığını biliyoruz. Yaz ayları boyunca bu milyarlık tesislerde neden bir aktivite yapılmadı. Yoksa gölet gibi kuleler dedemi bir problem var?

 

8 - Kayak Federasyonunun uzun süredir personeline maaş veremediği bilinmektedir. Sayın bakanın acaba bu durumdan haberi var mı, varsa ne gibi önlemler aldılar?

 

9 - Ayrıca kayakla atlama dalında Erzurumlu sporcuların olduklarını biliyoruz. Bu sporcular antrenman için bile bu tesisleri neden kullanmıyor yâda kullanamıyor. Yoksa personeline maaş veremeyen federasyon sporcularını yurt dışına kapmamı gönderiyor?

 

 10 - Milli sporcu Aslı Nemutlu’nun bizleri de üzen elim bir kaza sonucu ölümü ardından, spor yaparken ölen yâda yaralanan sporcunun sorumlusu olarak federasyon başkanlarını sorumlu tutmak ne kadar doğru bir yaklaşımdır acaba? Yoksa bu olaylar için bir kurban mı aranıyor.  Ayrıca spor bakanının Aslı Nemutlu’nun ailesi ile yakınlığı da bir şaibe kaynağıdır.

 

11 - Tüm bu yaşananların yanı sıra, milyarlarca yatırım yapılan ve Kış Turizm Merkezi yapacağız diyerek güya önem verdiklerini söyleyen Sayın Bakan’a sormak istiyoruz;

 

12 - Şu ana kadar neden Erzurum’a gelmediniz?

 

13 - Erzurum’a ve Erzurumluya bakış açınız acaba nedir?

 

Ödenek konusu

Spor Bakanı Kılıç’ın, Erzurum’da yapılması planlanan ve iptal konusuyla gündem oluşturan Dünya Şampiyonası’na dikkati çeken Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Organizasyonlar için harcama günü gelmeden ödenek talep edilmiştir) diye bir açıklamanız olmuş. Sayın bakan spordan ve spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaktan bi habersiniz sanırım. Yapılacak olan organizasyonların hazırlığı aylar öncesinden başlar ve bu hazırlıklarda maddiyata dayanır. Zaten sporcu kökenli olmadığınız için bu makama getirilmenizde vatandaşın kafasında ayrı bir soru işareti oluşturmuştur. Dolayısı ile bu konuları bilmemeniz gayet doğal. Öte yandan 2011 kış oyunları tesislerinin yapılışları sırasında, Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz kaygılarımızı dile getirmiştik. O zaman ki basın açıklamamızda “ umarız olimpiyatlardan sonra bu tesisler atıl bir hale gelmez” demiştik. Çünkü öngörülerimize dayanarak ve bu basiretsiz yöneticilerin iş başında olduğunu göz önünde bulundurarak tesislerin atıl bir durumda kalacağını söylemiştik. Bugün geldiğimiz nokta bizim yanılmadığımızı göstermektedir. Tesisler atıl bir vaziyettedir. Hiçbir organizasyon yapılamamakta verilen organizasyonlar iptal edilmektedir.  Tabiî ki zamanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz önüne gelen federasyon başkanlığına aday olmak yerine, tesisleri hareketlendirecek projeler peşine koşmuş olsaydı, bugün kış sporlarında ilimiz için gelinen nokta çok daha farklı olurdu. Erzurum’un gözde spor merkezi olan atlama kulelerinin sosyal tesisleri, Fatih’in Kıraathanesi halini almazdı.”

 

Özer Ayık’a seslendi

“Görünen o ki, bu il müdürü varken, biz daha çok gerileyeceğiz” diyen Kaya, şöyle konuştu:

“Diğer taraftan hatırlayacağımız gibi kı oyunları için bu tesisler yapım aşamasına girdiğinde başta büyükşehir belediye başkanı olmak üzere bir çok kurum bu oyunların ve yapılacak bu tesislerin aslan payının kendisinde olduğunu belirtip hepsi bir kavgaya tutuşmuştu. Herkes bir taraftan tesislere o zaman sahip çıkıyordu. Acaba şimdi ne oldu da kimse ilgilenmez oldu. Hadi Büyükşehir belediye başkanını anladık. O portföyünü geliştirdi, Ertansa ve Kamulaştırma yolsuzluklarından başını kaşıyacak zaman bulamadı ilgilenmedi. Peki ya diğerleri neden bu ilgi ve alakayı kesti. Bu arada Federasyon başkanı sayın Özayık’a seslenmek istiyorum; “ Sayın başkan seninle de ne denli uğraştıklarını biliyoruz. Bir Erzurumlu olarak, sonucu ne olursa olsun dadaş gibi dik durmanı bekliyoruz. İlimizde önem taşıyan, belirttiğimiz bu konularla alakalı gerekli açıklamaların yetkililer tarafından yapılarak kamuoyunun kafasındaki soru işaretlerinin en kısa zamanda giderileceğini umut ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”

Editör

Son Güncelleme: 06.12.2012 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.