Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz cumartesi günü Erzurum’da yaptığı mitingin yankıları bugün de devam etti.

100 binden fazla insanın doldurduğu miting alanı, haklı olarak AK Parti kurmaylarının ve tabi ki Başkan Erdoğan’ın yüzünü güldürdü, moralini yükseltti.

Resmi verilere dayanarak söylüyorum: En az 30 bin kadar kişi de miting alanına giremediği için çevre yollarda ve civardaydı.

Esasında Aralık ayı Erzurum’da bir miting için çok da isabetli bir zamanlama değil. Çünkü Erzurum, yılın yedi sekiz ayını kış ve kar altında geçiren bir şehirdir. 24 Aralık ise, Erzurum için “kara kış” anlamına gelir.

Neyse ki kar yoktu ve hava da henüz eksi 20’ileri görmemişti.

Mitingin genel yapısına baktığınızda gördüğünüz manzara şu olmuştur:

Yirmi yıldan beri AK Parti’ye evvelemirde de Tayyip Bey’e kesintisiz destek veren Erzurum halkı, yaşanılan iktisadi sorunlara rağmen ne AK Parti’den ne de Başkan Erdoğan’dan vazgeçmemiş.

Vazgeçecek gibi de değil…

Bu manzara, haklı olarak “Altılı Masa”nın kimyasını bozuyor bozmasına ama neylersiniz ki fotoğraf bu…

Erzurum halkı AK Parti’yi de MHP’yi de desteklemeye devam ediyor…

Mitinge dair bir takım arka plan notları vermek istiyorum.

Peşinen şunu ifade ederek başlayalım.

Başkan Erdoğan, Erzurum mitinginden büyük bir memnuniyetle ayrıldı.

Gerek yüz bini aşan kalabalık gerekse o kalabalığın miting süresince hep coşkulu, istekli ve samimi olması, meseleyi taçlandıran bir gelişme oldu.

Tayyip Bey, elli yılı aşan siyasi hayatıyla o kadar büyük tecrübeler edinmiş bir lider ki, meydana baktığında süreci okuyabilen bir istidada sahiptir.

Bu sebepledir ki, mitingden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ü makam aracına aldı ve her iki başkana da gayretlerinden ve çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Evet; hakikaten de her iki isim bu teşekkürü misliyle hakkettiler.

Teşekkürü hakkeden başkaları yok mu?

Var tabii ki…

Misal; Erzurum milletvekilleri, yetmez Erzurum’un merkez başta olmak üzere AK Partili ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partili kadınlar, gençler…

Ne alaka demeyin…

Tayyip Bey’in teşekkür ettiği isimlerden biri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu diğeri de Erzurum’un başarılı valisi Okay Memiş oldu.

Güvenlik önlemleri kusursuzdu.

Ne halk canından bezdirildi ne de şehir başıboş bırakıldı.

Unutmadan söyleyelim ki, o gün bu şehir için elinden gelenden fazlasını yapan bir isim de ETSO’nun çiçeği burnundaki başkanı Saim Özakalın oldu.

Erzurum’un sanayi özelinde yeniden altıncı bölgeye alınması hususunda verdiği mücadeleyi, Başkan Erdoğan’a kadar ulaştırdı ve çözümü için söz aldı.

Ezcümle:

Görün bakın günün sonunda, yalnızca AK Parti değil, Erzurum da kazanmış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.