AYDIN: ERZURUM YER ALTINDAKİ MANEVİ MİMARLARIYLA AYAKTADIR

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum’un sahip olduğu manevi değerleri tanıtmak adına çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

08 Şubat 2014 Cumartesi 13:43
AYDIN: ERZURUM YER ALTINDAKİ MANEVİ MİMARLARIYLA AYAKTADIR
Erzurum’un üç boyutlu bir tarihi mirasa sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aydın, “Selçuklu ilhanlı, Osmanlı ve Cumhuriyete ev sahipliği yapmış Erzurum’un böylesine bir güzel tarihi kimliği var. Bu tarihi kimliği ortaya çıkaracağız” dedi.
Erzurum’un iç turizmde çok önemli değerlere sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aydın, “Erzurum evliyalar şehridir. Erzurum yer altındaki manevi mimarlarıyla ayaktadır. Bunun farkındayız. İbrahim Hakkı, Avlarlı Efe, Salih efendi, yaşayanlarımız hoca efendi gibi Abdurrahman Gazi, Pir Ali baba, Allah hepsinden razı olsun. Bugün Abdurrahman Gaz Hazretlerinin türbesine belli bir saatten sonra gibi gitmeye cesaret edemiyoruz. Tabyalarımız keza öyle. Maneviyatımıza katkı sağlayan değerlerimize sahip çıkmalıyız. Mevlana türbesine her yıl milyonlarca insan gidiyor. Erzurum bu noktada çok talihsiz. Abdurrahman Gazi türbemiz var. Misafirlerimizi götürmekte zorlanıyoruz. Bayanlar mescidin yeterli olmadığını ifade ediyorlar. Seçtiklerimiz bu değerlerime sahip çıkmamışlardır. Bu değerlerimizi bir an önce tanıtıp Erzurum’a ne katkı sağlayabiliriz bunu planlamamız gerekir. Onların dualarıyla biz ayaktayız.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 08.02.2014 13:44
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMHPKamil Aydın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.