AK PARTİ'DE AÇIKLANAN ADAYLAR HER AN DEĞİŞEBİLİR!

AK Parti'de listeler şekillendi. Ancak Başbakan Erdoğan, “kamuoyunda rahatsızlığa yol açacak tespitler” olursa değişiklik için açık kapı bıraktı.

04 Şubat 2014 Salı 09:23
AK PARTİ'DE AÇIKLANAN ADAYLAR HER AN DEĞİŞEBİLİR!
Mahalli seçimler için il, ilçe ve beldelerdeki aday listelerini tamamlayan AK Parti'de gözler 18 Şubat'a çevrildi. Aday adaylığı sürecinde AK Parti'ye 6 bin 415 kişi başvurmuştu. Bunlar arasından Üst Kurul, 45 oturumda 306 saat mesai harcayarak 81 il, 919 ilçe ve 392 belde adayını tespit etti.
Listelerin, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edileceği son tarih olan 18 Şubat'a kadar bazı yerlerde rötuşlar yapılabileceği iddia ediliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kurmaylarına, adaylar hakkında ulaşacak her türlü iddiayı ciddiyetle takip etmeleri uyarısında bulunduğu öğrenildi. Bu çerçevede, listelerde ismi yer alan adaylarla ilgili çalışmalar sürecek. Parti yönetimi, bu tartışmaların gölgesinde anketlere de ağırlık verdi. Listeye giren isimlerin adaylığının açıklanmasıyla birlikte kamuoyunda nasıl bir algı oluştuğu, adaylık öncesindeki verilerle kıyaslanacak. Haklarındaki iddialar ciddi bulunan isimlerin alternatifleriyle ilgili çalışma yapılacak.
Çıkacak sonuçlar, 18 Şubat'a kadar listelerde rötuş yapılıp yapılmayacağı noktasında belirleyici olacak. Bu yüzden aday gösterilenler kadar gösterilmeyenler de aralıksız çalışıyor.
ERZURUM’DA DA SIKINTILI BÖLGELER VAR
Öte yandan adayların değişebileceği iddiaları Erzurum’da da merakla beklenmeye başladı. Erzurum’da özellikle bazı ilçelerde sıkıntıların olduğu, AK Parti’nin bu seçimde ciddi oy kaybı yaşamasının yanında şehir merkezi de dahil bir çok bölgenin tehlikede olduğunu gösteriyor. Özellikle MHP’nin yoğun seçim çalışmaları AK Parti’nin işini zorlaştırırken, güney ilçelerinde BDP’nin alacağı belediyelerin de olacağı söyleniyor.
Fakat MHP’nin de AK Parti gibi bazı ilçelerde aday belirlemede yaşadığı sıkıntı oy kaybına yol açacağı izlenimini doğuruyor.

Editör

Son Güncelleme: 04.02.2014 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2014-02-09 18:58:49

tortum da mhp mehmet toramanla çok rahart seçim kazanabilirmis bir tortumlu olarak bunu yerinde gordum nasil hata yapilmis anlamiyorum tortumda herkez mehmet toraman aday olsaydi kazanirdi akpden kurtlulurduk diyiyor ama masa basında oturark aday belırleyenler bunu nasıl gormemısler

Avatar
İSPİRLİ 2014-02-07 17:30:13

ak parti osman çakırı aday göstermekle ispiri kaybetti.ak partiyi ispirde anket yapmaya davet ediyorum.

Avatar
Yaralı 2014-02-07 10:18:16

manisa ili soma ilçesi akp belediye başkanı adayı 2 dönemdir başkanlık yapmakta ancak bu güne kadar somada köy görünümü değişmemektedir.seçime 2 ay kala bir iki temel atma sonuç sıfır.sayın başbakanım ve teşkilat sorumlusu vekiller bunu dikkate alın işiniz zor.

Avatar
Serdar 2014-02-06 06:59:05

kardeşim ben katılmıyorum sen fikrine sayın recep akdağ'ın erzurum'a yaptığı yatırımlar ortada bence haksızlık yapıyorsun

Avatar
Serdar @sedaa 2014-02-06 06:56:18

kardeşim aynen katılıyorum iki afişle fotoğraflarla olmaz çok basit bence sayın başkanımız değiştirirse oy potansiyelimiz bence artar yoksa allah muhafaza sonuç kötü olabilir

Avatar
sedaa 2014-02-05 00:57:25

evet ak parti adayları belirlendi fakat takip ettiğim kadarıyla erzurumda özellilkle palandöken de başkan adayı hiçbir çalışma yapmıyor. iki afişle bu işler yürümez. halk anlaşılmak ister çözüm ister. ama ne hikmetse sanki ak parti adayı halk koyunmuş da ona oy vermek zorundaymış gibi yatıyor. ak parti kan kaybediyor bunu gözlemlemek hiç de zor değil. yapılan anketleri de yakından takip ettim aday gösterilen kişi kesinlikle halkın sempatisini kazanamayan birisi. büyük şehir ve alt belediyelerin uyum içinde çalışması için ak parti hakimiyeti olmalı ve mümkünse palandöken adayı değişmelidir.

Avatar
haymana 2014-02-04 19:45:52

haymana ak partinin kalesidi yanlış secim yapıldı şuan ak parti diye bişey kalmadı 18 şubatı bekleme biran önce halkın sesini duy başbakanım haymana degişim şart yoksa 3 parti olamazsınız.

Avatar
Zartanya 2014-02-04 13:49:37

milli görüş gümbür gümbür geliyor. üzerine betonda dökseler, kapatsalarda, siyonist oyunlar oynasalarda milli görüşü bitiremezler..budarlar,budarlar,budarlar daha gür filizlenir.