AK PARTİ İL BAŞKANI KILIÇ, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurum gündemini değerlendirdi.

17 Mayıs 2013 Cuma 16:51
AK PARTİ İL BAŞKANI KILIÇ, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Kılıç’ın gündeminde Bölge Eğitim Hastanesi inşaatının durdurulması, yapılacak olan Ekonomik Form Toplantısı, seçim işleri başkanlarıyla bölge toplantısı, 5084 sayılı yasanın uzatılması konusunda mesele, et ve balık kurumunun sıra vermeye başlaması, köylerdeki şap başlangıcı, Vakıflar AVM’nin ihalesi konuları yer aldı.

Erzurum AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, konuşmasında, “Erzurum’da özellikle son günlerde Bölge Eğitim Hastanesinin inşaatıyla ilgili bize çok soru geliyor. Başta milletvekillerimiz olmak üzere hepimiz takip ediyoruz. Hastane inşaatını yapan iki firma var. Bunlardan Uzunlar isimli firma bu işi bırakmak durumunda kalmış dolayısıyla diğer firma da işi bırakmak istiyormuş ve inşaat durdu. Şu anda Erzurum İl Özel İdaresi tarafından dört tane kuruma bu durum hakkında görüş sunulmuş durumda. Şu anda çevre ve şehircilik bakanlığından görüş yazısı geldi ve diğer kurumlardan da bekliyoruz. Ya inşaat devam edecek yada ihale iptal edilerek yeniden ihaleye sunularak inşaat devam edecek. Bu inşaatın ne Sağlık Bakanımızın değişmesiyle alakası vardır nede buranın bütçesiyle alakası vardır. Şu anda Erzurum İl Özel İdaresi kasasında 130 milyon bütçe beklemektedir ve hiçbir inşaat ve ihale için bu kadar bütçe ayrılmamıştır. Erzurum’da şu anda şap hastalığı söz konusu ve 23 köyümüzde şap hastalığı görüldü. Çevredeki köylerde aşı çalışması yapılıyor. Şap hastalığının girdiği köylerde aşılama yapmanın pek faydası olmuyor ilerlemesinden başka. Şap bizim bölgemiz için çok önemli bir şey ilerleyen dönemlerde bakanlığımı tarafından bir önlem alınmasını isteyeceğiz. Dumlu AVM’nin önünde tadilat adı altında yeniden bir inşaat yapılıyor. Biz bu konuyu belediyelerimize bildirdik. Ama kaldırım üzerine kimsenin inşaat yapma hakkı yoktur. Kaldırım üzerine inşaat yapma hakkını ne İl Özel İdaresi ne de belediyeler sağlayabilir. Ben bunu etik ve estetik bulmuyorum. Biz belediyelere gerekli uyarıları yaptık gerisi artık onlara kalmıştır gerekeni yapmazlarsa artık vatandaşımıza kendileri açıklamak zorunda kalırlar.

Vakıflar AVM ile ilgili olarak açılmaması altından su çıkması değildir. Şu anda vakıflar müdürlüğü ihaleye çıkacak. Vakıflar genel müdürlüğünün bu kadar gecikmesi ilk defa bir alışveriş merkezini kiraya veriyor. Dolayısıyla alışveriş merkezi işletmeciliği yapacak bu işlerle ilgili tecrübesi olan şirketler alsın işletmesini yapsınlar yoksa alışveriş merkezi olmaktan çıkar ve sıradan bir iş hanı bir pasaj görünümüne bürünür.” şeklinde konuştu.

KILIÇ: ENSAR ÖĞÜT KENDİ İLİYLE İLGİLENSİN

Kılıç, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’e de tepki göstererek, “Biz Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt gibi şov yapamayız. Bizim Milletvekillerimiz de bu tür şovlar yapmayı beceremezler. Şimdi Erzurum’da bu nokta ile ilgili karayollarına bir çalışma yapılması gerektiğini söyledik ve karayollarının da Aksukapı mevkiinde bir çalışmaya başladığını öğrenildi. Şunu bilmenizi isterim ki biz bu konuları göz ardı etmiyoruz. Biz Ardahan Milletvekili gibi şov amaçlı gidip oraya kefen giyip eylemler yaparak halkı etkimiz altına almaya çalışmıyoruz. Bizler bu konu hakkında gerekli görüşmeleri yaparak direk sonuca gitmeyi hedefliyoruz. Ardahan Milletvekili kendi iliyle ilgili çalışmalarını yapsın. Erzurum’un sorunlarıyla ilgilenen yeterince milletvekili var zaten.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 17.05.2013 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.